To je to što me zanima!

Hrvatska se danas prisjeća strašnog pokolja na Ovčari

Hrvatska danas oplakuje žrtve stravičnog pokolja najmanje 200 civila počinjenog na Ovčari, odmah nakon pada Vukovara, 20. studenog 1991.
Vidi originalni članak

Hrvatska danas oplakuje žrtve stravičnog pokolja najmanje 200 civila iz vukovarske bolnice počinjenog na Ovčari, odmah nakon pada Vukovara. Među žrtvama pokolja, uglavnom ranjenicima iz bolnice, bio je i radijski novinar Siniša Glavašević. Mnoge obitelji ni dan danas nisu pronašle tijela svojih najmilijih za koje se pretpostavlja da su ubijeni u strašnom masakru. Nakon sramotne presude "vukovarskoj trojci" u Haagu odgovornoj za taj zločin, suđenje za Ovčaru u tijeku je i u Beogradu, gdje se 17 osumnjičenih izjasnilo da se ne osjećaju krivima.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • entoni 20.11.2007.

    Treba se svaki dan prisječati,tražiti nestale i pravdu za Vukovar ! Mislim da bi trebalo ovako bio je Varaždin,pa Zagreb ali definitivno bi glavni grad Hrvatske trebao biti VUKOVAR !!!!!!!!!!!! Nije se smjelo ovo dogoditi, ne ponovilo se više nikada a neče postavimo li jaku vlast i vojsku u Vukovar. Platio je skupo Vukovar najljepši Hrvatski grad da danas imamo a imamo puno a mnogi nemaju svoje najmilije,žive u pakleno bolnom sječanju,bolesni od rana i nepravde . Molim vas VUKOVAR neka bude glavni grad HRVATSKE ! Krvlju je to zaslužio ako vas muči da je mali,mnoge države svijeta Australija,Amerika..... imaju manje gradove za državni vrh !

  • prizemlje 20.11.2007.

    DA na žalost, SAMO se ne mogu složiti sa naslovom i dijelom članka : ne prisjeća se \"HRVATSKA\" (4,5mil.) niti državne institucije nego tisuće obitelji i pojedinaca koji su osjetili tu tragediju i nekoliko (ako?) tisuća nas sudionika dom.rata,koji smo izgubili mnoge( ako ne na ovčari,negdje drugdje...)i ne DANAS nego dok smo ŽIVI iz dana u dan će mo se prisjećati i pokušavati ublažiti tugu....

  • aranea 20.11.2007.

    Ja sam za dan državnosti prvi put išla u Vukovar! Još uvijek sam pod dojmom tog grada! Zgb nije osjetio rat ni njegove strahote...ja nisam nikoga u ratu izgubila...ali ulazeći u Vukovar na tren sam osjetila veliki gubitak. Tko nije vidio Vukovar nije vidio Hrvatsku. Taj grad je predivan... uz sve što je prošao i što će još proći...ostavio me bez daha!

Komentiraj...
Vidi sve komentare