To je to što me zanima!

Hrvatska se zbog Tadića požalila Vijeću sigurnosti

U pismu, koje je Hrvatska poslala UN-u, stoji da je Tadić koristio raspravu o Kosovu za neopravdan odgovor na neslužbenu opasku Stjepana Mesića
Vidi originalni članak

Hrvatska je poslala pismo Vijeću sigurnosti UN-a u kojem izražava žaljenje zbog istupa srpskog predsjednika Borisa Tadića. U pismu stoji da je Tadić iskoristio raspravu o Kosovu za neutemeljeni odgovor na neslužbenu opasku predsjednika Stjepana Mesića, prenosi HRT. Boris Tadić je pred Vijećem sigurnosti izjavio kako je Mesićeva izjava opasna i ratnohuškačka. Ističe se da Mesićeve riječi treba razumjeti kao radikalno formulirano upozorenje da svijet ne treba zatvarati oči prema politici premijera Republike Srpske Milorada Dodika. Tvrdi se da je Mesić želio jasno reći da bi raspad susjedne BiH bio neprihvatljiv za Hrvatsku. Podsjetimo, predsjednik Stjepan Mesić je u druženju s novinarima neformalno izjavio kako bi poslao vojsku na koridor u slučaju da Republika Srpska organizira referendum o odcjepljenju od BiH. Poslije se opravdavao kako je ta izjava bila u kondicionalu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mudrov 27.01.2010.

    Hrvatovic -u to vrijeme sto ti pises da smo se svi ogradili od izjava i postupaka svojih presjednika nebi bilo rata a ne da su svi vukli na svoju stranu .Isto se to desava i sad na svim forumima kako srpskim tako mi hrvatskim.Da su se ti idijoti dogovorili jos uvjek bi bili jaka i postovana drzava Yu.Bez ovog svega sto se desilo.

  • hrvatović 26.01.2010.

    mesićeve izjave su već klasične - nepromišljene.... pitam se koliko će nam još štete napraviti kao ex - presidente, dok bude tumarao po svijetu i pričao, pričao, pričao...... mudrov - što se tiče \'ograđivanja od našeg predsjednika\' koje nam savjetuješ, ne mogu a da se ne sjetim kako ste se vi srbi složno ogradili od miloševićevih krvavih pohoda 90-tih godina..... ;-)

  • konjica 26.01.2010.

    Na slici vidimo Maestra Stipu sa osobom u ulozi voditelja plesne skupine \"opanak\" nakon premijere komedije Beogradski pašaluk i svet......

Komentiraj...
Vidi sve komentare