To je to što me zanima!

Hrvatska snaha Christina predsjednica Argentine

Majka Nestora Kirchnera, supruga argentinske predsjednice netom izabrane, zove se Marija Ostoić i dijete je hrvatskih emigranata s Brača
Vidi originalni članak

Prema prvim rezultatima predsjedničkih izbora u Argentini, Nestor Kirchner u nedjelju je vodstvo države prepustio svojoj supruzi Christini Fernandez (54). Na temelju 88 posto prebrojanih glasova, birači su je izabrali sa 44,14 posto te su tako podržali nju, ali i politiku dosadašnjeg predsjednika, njezina supruga.
- Uvjerljivo smo pobijedili - rekla je u svome prvom obraćanju narodu te dodala da se sada svi trebaju uključiti u izgradnju zemlje. Predsjedničku prisegu trebala bi položiti 10. prosinca.
Dosadašnji predsjednik Nestor Kirchner hrvatskoga je podrijetla. Kirchnerova majka Marija Ostoić (85) kao dijete emigranata s Brača rodila se u Čileu. Vjenčala se u Argentini 1946. i rodila troje djece. Sin Nestor podržavao je diktatora Juana Perona. Suprugu Christinu, također peronisticu, upoznao je na studiju prava.
Tijekom godina politički su ojačali i zavladali Argentinom. Fernandezova je oduševljena potporom birača, za koju tvrdi da je najveća od uspostave demokracije u toj zemlji 1983.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare