To je to što me zanima!

Sud odbio hrvatski zahtjev za osporavanje arbitraže Ina-Mol

U svojoj tužbi Hrvatska je tražila de facto poništenje “Sanaderova” Međudioničarskog ugovora i odštetu od MOL-a na temelju argumentacije da je ugovor bio korupcijski, štetan za Hrvatsku
Vidi originalni članak

Švicarski Savezni sud je u utorak odbio hrvatski zahtjev za osporavanje odluke Arbitražnog suda u Ženevi. Tamo je naime Hrvatska izgubila spor protiv Mađarske u slučaju INA-Mol, javlja N1 televizija.

Arbitraža je pokrenuta 2013. godine, a MOL je kao vlasnik 49 posto dionica INA-e tvrdio da Vlada nije ispunila obveze iz glavnog ugovora o plinskom poslovanju i njegovih dodataka iz 2009. godine.  

U svojoj tužbi Hrvatska je tražila de facto poništenje “Sanaderova” Međudioničarskog ugovora i odštetu od MOL-a na temelju argumentacije da je ugovor bio korupcijski, štetan za Hrvatsku, te da je MOL nanio štetu Hrvatskoj i neizvršavanjem svojih obveza koje je preuzeo kao strateški partner.  

U veljači ove godine je odvjetnički tim poslao zahtjev za osporavanje odluke Arbitražnog suda. Premijer Andrej Plenković tada je bio optimističan. 

- Riječ je o argumentima koji su vrlo dobro potkrepljeniji, prije svega procesno pravnim razlozima i nadamo da će u postupku koji slijedi u sljedećih nekoliko mjeseci, Sud sve dobro sagledati - rekao je tada Plenković. 

Idi na 24sata

Komentari 204

  • biberrr 19.04.2017.

    Tko bi rekao,bas sam iznenaden. Ustavni sud RH je proglasio Sanadera nevinim za primanje mita od MOLa, a nasi politicari ocekuju da europski sud ponisti ugovor sa MOLom zbog korupcije. Pa tko je tu lud?

  • Satruncica 18.04.2017.

    Hoćemo se pokvarenjaci koji su rušili Karamarka jer je htio uštedite milijarde konačno njemu ispričati? Plenki uvodi nove poreze da plati svoje tlapnje...što prije dolje s tim neuspješnim briselskim činovnikom. Trebamo pravog vođu. Karamarko vrati se....

  • kamenpokamen 18.04.2017.

    Čača je Car

Komentiraj...
Vidi sve komentare