To je to što me zanima!

Hrvatska za 11,5 milijuna eura kupuje zgradu u Bruxellesu

Vlada da suglasnost, potpisat će se predugovor za kupovinu zgrade, koja se nalazi u europskoj četvrti. Zgrada ima četiri podzemne etaže te sedam nadzemnih etaža
Vidi originalni članak

Vlada bi na sjednici u četvrtak trebala dati suglasnost za kupnju zgrade u Bruxellesu, u kojoj će biti smješteno Stalno predsjedništvo pri EU. Nakon što Vlada da suglasnost, potpisat će se predugovor za kupovinu zgrade, koja se inače nalazi u europskoj četvrti, javlja Jutarnji list. 

Zgrada ima četiri podzemne etaže te sedam nadzemnih etaža, a ukupna površina uredskog prostora je oko 4000 četvornih metara. Cijena zgrade je 11,5 milijuna eura. Nova zgrada imat će i dvorane za konferencije te dvorane opremljene za video-konferencije te prostor za prijeme. Prema trenutačnim cijenama u Bruxellesu, unajmljivanje takve zgrade koštalo bi najmanje milijun eura godišnje.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • ludom 18.01.2013.

    Baš sam se pitao kada će osvanuti "Villa vlada" ili će se možda zvati "Villa Vesnica", tako da se jadni mogu negdje odmoriti od naporna "rada" promatrajući danima što to Europa čini Hrvatskoj. I to sve našim novcem a nećemo smjeti ni očistiti wc u toj vili. Da li ćemo moći vidjeti gdje smo to kao porezni obveznici uložili dio novca ? Da li će nam gospođa koja će preko noći postati korisnik tako atraktivnog prostora uopće dozvoliti da barem nešto od toga vidimo ? Možda da barem znamo kao suinvestitori, koliko ćemo posluge plaćati, koliko pršuta mjesečno kupiti, gdje ćemo nabavljati vrhunska svjetska vina, koliko ćemo plaćati kavijar za europske čelnike, te koliko ćemo luksuznih vozila još morati kupiti i tko će ih i za koju plaću voziti. Ako ćemo, dakle plaćati još jedan sabor ovoga puta europsko - hrvatski, bilo bi pošteno od korisnika te ville, da nam omoguće da znamo barem malo od onoga što ćemo plaćati. Ja bih osobno bio sretan kada bih znao za što će mi ubuduće oteti još novca od mojih ionako već sada smješnih prihoda ?

  • AntunNikic 17.01.2013.

    Bolj da se brinete kako će ovaj narod u hrvatskoj preživjet a ne da si kupuju zgrade po EU

  • tko 17.01.2013.

    Za to sranje imate novaca a za hrvatskog radnika i seljaka figu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare