To je to što me zanima!

Hrvatska zadržava MIG-ove, idu na remont u Rumunjsku

Odlučeno je da se ne kupuju novi borbeni zrakoplovi, već da se postojeći tehnički osposobe. MIG-ovi će se vjerojatno ponovno remontirati u tvornici Aerostar
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović je podržao opstanak borbene komponente Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Večernji list javlja kako je odlučeno da se ne kupuju novi borbeni zrakoplovi, već da se postojeći tehnički osposobe. 

MIG-ovi će se vjerojatno ponovno remontirati u Rumunjskoj, i to u tvornici Aerostar, kao i 2003. godine. Umirovljeni general Josip Štimac komentirao je kako je to jedino preostalo rješenje za zadržavanje borbene avijacije. Dodao je i kako spomenuta tvornica u Rumunjskoj ima licenciju za upgrade po NATO standardima.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 44

  • templar73 09.04.2012.

    Ovi migovi su u takvom stanju kao i naše financije, možda bi bilo najbolje da se uzmu projekti iz bivše države, posebno onaj poslijednji koji je trebao na probni let 92 i da se ponovo pokrene vlastito istraživanje, imamo mi pametnih ljudi koji bi tada ostali kod kuće i nebi odlazili u inozemstvo, a to bi bilo i ulaganje u naše znanje.

  • tomy_girl 23.03.2012.

    Neki dan je bio i američki helič Black Hawk transporter u Lučkom, da naše ratno zrakoplovstvo malo padne u trans, a ne kaj mi imamo ove ruske 8 i17 koje su trome ko trome krave.

  • salaso 23.03.2012.

    Što onda ne kupe bar svake godine jedan moderni avion,a jedan mig pošalju u penziju, s ovom dinamikom nećemo nikad imati niti jedan moderan zapadni avion.

Komentiraj...
Vidi sve komentare