To je to što me zanima!

Hrvatska danas zatvorila dva poglavlja, ostaje nam ih još pet

Povodom zatvaranja poglavlja Poljoprivreda i ruralni razvitak i Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata premijerka će popodne održati konferenciju
Vidi originalni članak

Hrvatska je danas zatvorilai dva poglavlja pristupnih pregovora na međuvladinoj konferenciji o pristupanju Europskoj uniji, javlja HRT. Time se broj zatvorenih poglavlja popeo na 30, a ostalo ih je još pet - Tržišno natjecanje, Ribarstvo, Pravosuđe i temeljna prava, Financijske i proračunske odredbe te Ostala pitanja.  O poglavlju Ostala pitanja se ne vode pregovori, dok je u Ribarstvu sve već dogovoreno. Zatim nas čekaju najteža poglavlja Tržišno natjecanje i Pravosuđe i temeljna prava, dok se Financijske i proračunske odredbe uvijek zatvaraju zadnje jer je za njihovo zatvaranje potrebno znati datum pristupa EU. 

Mađarski ministar vanjskih poslova Janos Martonyi na konferenciji za novinare nakon međuvladine konferencije u Bruxellesu rekao je da plan zatvaranja pregovora u lipnju je ambiciozan ali i dostižan cilj Hrvatske. 

Povodom zatvaranja poglavlja Poljoprivreda i ruralni razvitak i Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata premijerka Jadranka Kosor će popodne održati konferenciju za novinare. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • knightrieder 20.04.2011.

    Još ćemo mi ta poglavlja zatvarat deset godina!

  • Car Mrgud 19.04.2011.

    Nema straha! Tom brzinom nebumo ušli u eu još 15 godina,a do onda bu se ista raspala.

  • lunar 2 19.04.2011.

    Sve će oni zatvoriti nabrzinu kao staru deset puta pročitanu knjigu , koja sa svojim sadržajem više nikoga ne interesira!......osim.....onih koji se hoće ugnjezditi u EU parlament ali prije toga se dokopati 2,5 milj. € iz fondova. Ta lova bude brzo plahnula a mi hrvati gače na klin. Osim toga predstavljati RH u EU parlamentu trebaju ljudi koji su to zaslužili radom poštenjem i odgovornopšću! Nikakvi dosadašnji mutibarići, lažljivci, prevaranti i držaći lojtri! Hrvatska se od 15 promijenila i razdoblje koje slijedi nije više poligon za manipulacije sa umom stanovništva. Ako bi pošto poto u uniju, neka ide slobodan mu put.

Komentiraj...
Vidi sve komentare