To je to što me zanima!

Hrvatske oružane snage su proslavile 18. rođendan

Hrvatske oružane snage u Karlovcu su proslavile 18. rođendan. U ime predsjednika RH počast je odao zapovjednik general pukovnik Kruljac
Vidi originalni članak

Proslava 18 godina osnutka Oružanih snaga RH u Karlovcu u četvrtak je bila istinski spektakl. Dok su se govori predsjednika Stipe Mesića i premijera Ive Sanadera uglavnom uklopili u protokolarne okvire, pljesak tisuća posjetitelja na karlovačkom nogometnom stadionu izazvala su dva događaja: cjelokupni 16-minutni letački program zrakoplova MIG 21, helikoptera Mi 171 Š i svjetski znane akro-grupe "Krila Oluje", te spominjanje imena pokojnog predsjednika Franje Tuđmana. Sjetio ga se samo Luka Bebić, predsjednik Sabora. Svečano je postrojeno 18 postroja sa 2728 vojnika, dočasnika i časnika svih grana vojske, te po tri predstavnika oružanih snaga iz sedam članica NATO-a. 18. godišnjicu osnutka Oružanih snaga Hrvatska je dočekala s najvećim pomakom u njihovoj preobrazbi - kao punopravna članica NATO-a, što se naglašavalo i bilo prepoznatljivo u svakom trenutku proslave. U prethodna tri dana proslave građani su na prostoru uz lokalni stadion prvi put mogli razgledati novo borbeno oklopno vozilo Patria, te novu hrvatsku jurišnu pušku i odoru OS, koji su hrvatski proizvodi svjetske kvalitete. I borbeno oklopno vozilo će se također proizvoditi u Hrvatskoj.
Oružane snage RH imaju 32886 pripadnika mirnodopskog sastava: 20886 djelatnih vojnih osoba, 4000 državnih službenika i namještenika i 8000 ročnih vojnika. Broje i 32360 pripadnika pričuvnog sastava u 1. stupnju spremnosti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • boresky 28.05.2009.

    Jezerinac.......Sramota!!!!Slušao sam ga jednom i povraćao od govora.To su priče za primitivne koji idu u rat a misle da ih Bog šalje.Mi se čudimo Đihadu,pa gori smo od Muslimana!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare