To je to što me zanima!

Hrvatske tvrtke u Egiptu su povećale osiguranje radnika

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ministrica Vesna Pusić u četvrtak je kazala kako je s predstavnicima hrvatskih radnika u Egiptu razgovarala i o mogućnosti da ih osigurava egipatska vojska
Vidi originalni članak

Zbog otmice Tomislava Salopeka (30) , Hrvata koji je u Egiptu radio za francusku kompaniju, te je prema tvrdnjama tzv. Islamske države smaknut, hrvatske tvrtke koje imaju podružnice u toj zemlji pojačale su razinu osiguranja svojih djelatnika .

U Egiptu je trenutačno oko 80 Hrvata, od čega 30-ak poslovno. Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić na konferenciji za novinare u četvrtak kazala je kako je s predstavnicima hrvatskih radnika u Egiptu razgovarala o mogućnosti da ih čuva egipatska vojska.

POGLEDAJTE VIDEO: Ministrica izjavila: "Svi su na meti terorista"

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz Hrvatske gospodarske komore kazali su kako za sada nema informacija o povlačenju predstavništava hrvatskih tvrtki iz Egipta, no ponekad takve odluke tvrtke drže tajnima, piše Dnevnik.hr.

Iz INA-e, hrvatske naftne kompanije, kažu kako su osiguranje svojih djelatnika dodatno pojačali te su s njima u svakodnevnom kontaktu. Napominju i kako imaju spreman evakuacijski plan u slučaju potrebe. INA-ini zaposlenici na polja uvijek idu pod oružanom pratnjom.

Udar na egipatsku ekonomiju: Otmica zaplašila turiste i strane kompanije

Istovremeno, otmica Hrvata za Egipat znači štetu turizmu i stranim ulaganjima . Iako Egipat, kao najmnogoljudnija afrička zemlja, ima jednu od najopremljenijih vojski za borbu protiv islamista, otmica stranog državljanina, prva takva u Egiptu, za cilj je imala zastrašiti strane turiste i kompanije koje ulažu u toj zemlji te tako oslabiti njezina dva najjača temelja.


Idi na 24sata

Komentari 91

  • Lalala5 16.08.2015.

    Kako je lako napisat"ljudi vratite se doma".Šta mislite da svi koji rade vanka da su išli od gušta,išli su iz potribe!Kod nas posla nema, mogu skupa sabobitelji isprid karitasa!Virujte ljudi,vratili bi se doma i obitelji isti tren da imaju za osnovne potribe!

  • niskoristy 14.08.2015.

    Već smo prema političarima nekoliko puta izlazili iz krize. Očemo svaki slavit i za svaki dobit tri dana ili...?

  • niskoristy 14.08.2015.

    Tako je! Ona nije dio tog pljačkaškog poretka. Ona je bila član i kandidat stranke koja je čista ko suza. Stranke koja nije ukrala niti lipe i nije zločinačka organizacija. hahaha

Komentiraj...
Vidi sve komentare