To je to što me zanima!

Hrvatski Fritzl tvrdi da je djeci bio samo strog otac

Susjeda kaže da se iz kuće obitelji već mjesecima čuju samo plač i vrištanje. Neslužbeno se doznaje da je muškarac (48) negirao zlostavljanje obitelji
Vidi originalni članak

Osumnjičeni zlostavljač (48) obitelji iz Babine Grede, neslužbeno doznajemo, izričito negira da je masturbirao pred svojom malodobnom djecom, pipao malodobnu kćer po intimnim dijelovima tijela, premlaćivao suprugu, majku i sina te zanemarivao obitelj. Izjavio je kako nema govora da je on takav te kako bi se odmah objesio da je nešto takvo učinio. Tvrdi da je samo strog otac te da su ga prijavili oni koji nisu mogli podnijeti da sve konce u kući drži u rukama.
- Iz te se kuće već mjesecima čuju samo plač i vrištanje. On je vječito pijan, tuče ženu i djecu. Djeca su često dolazila k nama i žalila se da ih maltretira. Nisu nikad spominjala da ih seksualno dira iako sam čula da je on, još dok je radio u Austriji, seksualno napastovao snahu. Njihova je mama šutjela i pravila se da je sve u redu - kazuje susjeda zlostavljane obitelji.
Osumnjičenikova šogorica kaže da je vikao dok je bio pijan, ali sestra joj se nikad nije žalila da je tuče. Uvjerena je da nikad ne bi seksualno zlostavljao djecu.
- Sve su to neistine. To što se priča nije radio pred djecom niti je bilo ikakvog seksualnoga kontakta - rekao je najstariji sin osumnjičenog, koji živi u Zagrebu.
Bojan Klapić, psiholog u Centru za socijalnu skrb, tvrdi da zlostavljačeva supruga ima klasični “stockholmski sindrom” te da zato glorificira supruga koji je maltretirao i nju i djecu. Prema njegovu mišljenju, za petero još malodobne djece najlošije moguće rješenje bilo bi da ih se oduzme od obitelji.

U CENTRU SU ZNALI 'SAMO' ZA NASILJE U OBITELJI
Obitelj, koja je navodno zlostavljana, ne postoji u evidenciji Centra za socijalnu skrb, osim što im je u rujnu odobrena jednokratna pomoć za kupnju udžbenika za djecu. Kata Troha, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Županji, kaže da su znali “samo” za nasilje u toj obitelji. Pravobraniteljica za djecu očekuje da zlostavljače sankcioniraju.

ŠIRIT ĆE ISTRAGU I NA MAJKU DJECE?
Uhićeni otac provest će u pritvoru najmanje 48 sati. Barem dok državni odvjetnik ne podigne istražni zahtjev o slučaju koji je sve šokirao. Njegovu suprugu, koja kaže da se ne želi razvesti, zasad nisu prijavili, ali kako kažu u policiji, ne znači da neće.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • johannisthal 16.10.2009.

    \"Samo\" za nasilje u obitelji...pa kaj se mora desiti da se zastite ta djeca? A susjeda cuje vristanje djece i ne zove policiju...tak je to kad najslabiji nemaju lobby...Trebalo bi oca i mater u zatvor, a djecu u drugu obitelj gdje ce dobiti ljubavi i sigurnost...

  • annette 16.10.2009.

    za maloljetnu djecu bi bilo najlošije da ih se makne iz obitelji?! djeca su vezana za roditelje, sigurno, da, ali kako se to može tvrditi kad su s ocem koji ih tuče i siluje i majkom koja smatra da je to odgoj?! i nitko ne može kontrolirati da oni s tim prestanu, kako će to siročad naučiti odgajati svoju djecu ako im ni socijalna služba neće pomoći? sad nam ih je žao jer su žrtve, ali kad dođe iduća generacija postat će zlostavljači, što onda? onome tko je to rekao baš da vidim kako bi reagirao da njegovo dijete ide u takvu situaciju na samo jedan dan!

  • plavuša13 16.10.2009.

    Bunke-ako je ovaj nevin onda su i one dame što rade u javnim kućama!!!Znam da ima i takvih slučajeva gdje djeca tako ucjenjuju,ali ovo treba istražit!Nevjerujem da su se djeca urotila zbog džeparca ovdje.Ovdje je u pitanju nasilje i to žešće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare