To je to što me zanima!

Hrvatski pomorci uhićeni su zbog švercanja cigareta

Cigarete su "izvozili" U Italiju. Pomorce je otkrila financijska policija u Anconi. Uhitili su jednog pomorca, a njih deset dobilo je kaznene prijave
Vidi originalni članak

Posada Jadrolinijog broda "Zadar" bila je upletena u šverc cigareta težak milijun i pol eura. Cigarete su "izvozili" na talijansko tržište. Pomorce je otkrila financijska policija u Anconi. Uhitili su jednog člana posade, a njih deset dobilo je kaznene prijave, piše Zadarski list. Među uhićenima nije bio kapetan broda. Gotovo dvije godine trajala je istraga o švercu cigareta. Posada je talijanski proračun oštetila za 2,6 milijuna eura. Uspjeli su preprodati 14 tona cigareta. Istražitelji su otkrili nezakonitu suradnju članova posade i pojedinih lučkih radnika. Kupci su cigarete naručivali telefonom ili smsovima, a cigarete su nazivali šifriranim rječnikom “sendviči” ili “bijele i crvene majice”. Policijska akcija vodila se pod kodnim imenom “Snagatori s mora”

Idi na 24sata

Komentari 6

  • user_23463 06.11.2009.

    Pa da su im veće plaće, ne bi švercali.

  • HUMI 06.11.2009.

    Da su prošvercali prvu turu i stali možda ih nikada ne bi otkrili..??!! Pohlepa goni čovika na loš put..

  • dravasab 06.11.2009.

    Zašto mislite da tuđi \"grijesi\" opravdavaju vaše? Postavljam to pitanje svima, a naročito onima koji kažu da su vjernici!

Komentiraj...
Vidi sve komentare