To je to što me zanima!

Hrvatski robot je zvijer u borbi protiv terorista: Probija zidove, detektira plinove, nosi teret...

Hrvatski robot MV-3 Hystrix specijaliziran je za krizne situacije. Najnoviji, najmoderniji i jedinstven robotski sustav MV-3 Hystrix, policiji, vojsci i specijalcima pomoći će i u najzahtjevnijim situacijama i krizama
Vidi originalni članak

Koristi se u zadaćama borbe protiv terorizma i rješavanja kriznih situacija visokog rizika kao što su teroristički napadi, talačke krize i tome slično. Stroj je prvenstveno namijenjen rješavanju kriznih situacija u zatvorenim prostorima, poput trgovačkih centara, aerodroma, koncertnih i sportskih dvorana, rekao je Vjekoslav Majetić, osnivač Dok-Inga, u čijem su pogonu u srijedu predstavili najnoviji, najmoderniji i jedinstven robotski sustav MV-3 Hystrix, koji će policiji, vojsci i specijalcima pomoći u najzahtjevnijim situacijama i krizama. Program je razvijen uz podršku EU fondova te zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), istaknuo je Majetić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedinstven u svijetu, novi Dok-Ingov robot trebao bi biti kvalitetan i adekvatan odgovor na sve eventualne poteškoće i minuse s kojima su se susreli dosad razvijeni srodni sustavi.

Resorni ministar obrane Mario Banožić smatra da će postojati globalni interes za Hystrixom. Dodao je i kako smatra da je Hrvatska u velikom projektu modernizacije svih rodova svoje vojske te je uvjeren da će i Dok-Ingova tehnologija sigurno imati značajno mjesto u inventaru Oružanih snaga RH. O globalnom interesu struke za Hystrixom govori i podatak da je na predstavljanju bilo i pedesetak veleposlanika i njihovih zamjenika veleposlanstava zemalja akreditiranih u Zagrebu. 

Snažna zaštita

Prednji dio vozila MV-3 Hystrix opremljen je snažnom balističkom zaštitom

Probija zidove

Na prednjem dijelu montiran je šiljak koji se izvlači i omogućuje uklanjanje prepreka

Sve vide na kameri

Opremljen je s 9 kamera - infracrvenih i termalnih što omogućuje i djelovanje noću

Nosi i do 700 kg

Osim specijalaca, vozilo može prenijeti i do 700 kilograma njihove opreme

Detektira plinove

U sebi ima ugrađene senzore plina, pa uz ostalo može detektirati propan i butan

Idi na 24sata

Komentari 1

  • reno1 26.04.2023.

    Neki anemican njonjo taj robot hahahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare