To je to što me zanima!

Hrvatski teretni brod oštećen u sudaru kod obale Nizozemske

Nitko od članova posade nije ozlijeđen, a oba broda su u ponedjeljak popodne bila usidrena blizu mjesta sudara. Nije zabilježeno zagađenje mora na tom području
Vidi originalni članak

Hrvatski pomorci s teretnog broda "Atlantic Tramp", pod upravljanjem "Korkyra Shippinga" iz Korčule su se u nedjelju oko 5.50 sati sudarili sa singapurskim brodom "Bulk Costa Rica". Plovili su Sjevernim morem, a nesreća je bila oko 50 km od nizozemske obale, javlja Slobodna Dalmacija.

Nitko od članova posade nije ozlijeđen, a oba broda su u ponedjeljak popodne bila usidrena blizu mjesta sudara. Nije zabilježeno zagađenje mora na tom području, a trenutačno se procjenjuje situacija na "Atlantic Trampu". 

Iz Kraljevske obalne straže istaknuli su da su vidljivost na pučini i uvjeti za plovidbu bili dobri, a još ne znaju tko je krivac za nesreću. "Atlantic Tramp", dug 180 metara, plovio je iz smjera juga prema Sankt Petersburgu, dok je 20 metara duži „Bulk Costa Rica“ bio na putu iz nizozemskog Ijmuidena prema turskom Iskenderunu.

Značajniju materijalnu štetu pretrpio je brod iz flote korčulanske kompanije, a na lijevom pramčanom boku ima rez od oko 10 metara.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • MichaelMonako 22.04.2014.

    Opet kapetani krivi.Pa nisu oni ti koji stoje za kormilom i nadgledaju radarski sustav, Za to su zaduženi časnici pa se pitajmo gdje su bili časnici ??

  • korisnicko ime je zauzeto 22.04.2014.

    pravilo desne strane...

  • efteling 22.04.2014.

    Admine,bas preterujes ako napisem mirno more,dobra vidljivost i dva broda sa kormilarima su ispunjeni uslovi za sudar....Pa to i u tekstu pise ili ga nisi citao?Da su krmace upravljale brodom mozda do sudara ne bi doslo?Jedina olaksavajuca okolnost je da je to najprometniji pomorski put na svetu.Kao na auto-putu,ali brodovi imaju radare i bas me interesuje kako je moguce sudariti se?Radari su postali toliko dobri i precizni da mogu bez problema registrovati i nevidljive avione...Ajd Admine brisi i ovo...Srami se!ko da je meni drago zbog ovog sudara....

Komentiraj...
Vidi sve komentare