To je to što me zanima!

'Hrvatski turizam na 44% u odnosu na lanjsko razdoblje'

Dubrovačko-neretvanska županija bilježi 33%-nu popunjenost hotelskih kapaciteta s time da je od 100 registriranih otvoreno 60-ak hotela. Zarada od turističkih pristojbi je tek 290 tisuća kuna
Vidi originalni članak

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić izjavio je da je Hrvatska dosad postigla 44 posto prošlogodišnjeg turističkog prometa, što je iznad procjena HTZ-a, a samo na razini mjeseca srpnja ostvareno je 60 posto lanjskog rezultata.

Staničić je u Dubrovniku sudjelovao na koordinacijskom sastanku s predstavnicima lokalnih turističkih zajednica s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

POGLEDAJTE VIDEO: Neuer ljetuje na hrvatskom Jadranu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Učinit ćemo sve da južne destinacije dođu na trenutni nacionalni prosjek, ali sve ovisi i zračnom prijevozu. Imamo preko 80 zračnih linija prema Dubrovniku i Splitu. U subotu je britanska vlada uvela obvezu samoizolacije za svoje državljane na odmoru u Španjolskoj, nakon čega smo pojačali promotivnu aktivnost. Razgovarao sam sa čelnim ljudima britanskom TUI-a i Jet2.coma, kako bi Britance potakli da posjete Hrvatsku i Dubrovnik - rekao je Staničić, koji očekuje kako će turistički promet u kolovozu dodatno porasti, sukladno rastu zračnog prijevoza.

STANJE NA PLAŽAMA Plaže u Biogradu i Rijeci krcate, u Dubrovniku broj turista raste, ali mjesta za ručnik itekako ima

Dodao je kako sve ovisi o epidemiološkoj situaciji u emitivnim zemljama i Hrvatskoj.

- Prisiljeni smo pratiti uvjete putovanja i restrikcije. U stalnom smo kontaktu s agencijama i najvećim turoperatorima - rekao je Staničić i najavio nastavak promotivnih aktivnosti sve do kraja listopada:

- Razgovarat ćemo i s Croatia Airlinesom kako bi zadržali zimsku liniju za Frankfurt, ali i dobili dodatne linije koje će povezati Dubrovnik s Münchenom ili Amsterdamom. Tako bi Dubrovnik imao cjelogodišnju povezanost - izjavio je Staničić.

ČAROBNI GRAD Zalasci sunca u Dubrovniku su apsolutna čarolija boja i prirode

Od sto registriranih hotela u Dubrovačko-neretvanskoj županiji otvoreno je njih šezdesetak, uz popunjenost od 33 posto. Privatni smještaj s prijavljenih 20 tisuća turista, pak, bilježi 50 posto turističkog prometa ostvarenog na isti dan prošle godine.

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije u prvoj polovini godine je  temeljem uplata turističke pristojbe uprihodila tek 290 tisuća kuna.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • jo2hn8ny 28.07.2020.

    Osobno me zanima koliko je bilo turista prije 2019-e godine u Republici Hrvatskoj i je li netko tada umro od gladi ( ovdje mislim na turističke djelatnike svih nijansi)?

  • dahhmal 28.07.2020.

    A isto tak možete reći da je turizam na nivou prije par godina

  • Maraton 28.07.2020.

    Ne znam koga lažete, neki dan se vratio, Vodice, Pirovac, Biograd sve puno, pune plaže, samo cijene opet otišle gore, budite sretni da sobzirom na poskupljenja uopće ćete imati u budućnosti turista. Glavno da opet dižete cijene i kukate da nema gostiju. Ima ih, ali ja sam osobno izbjegavao restorane i kafiće jer je preskupo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare