To je to što me zanima!

Hrvatski vojnici darivali 450 afganistanske djece

U ratom razorenoj zemlji, dobrotom i humanošću hrvatski vojnici uspjeli su izmamiti osmijehe na lica afganistanskih siročića koji žive velikoj neimaštini
Vidi originalni članak

Igračke, odjeću, slatkiše, dva televizora, nogometne golove i lopte dječjem sirotištu “Tahia Mascan” u Kabulu početkom kolovoza prošle godine darovalo je 11 pripadnika hrvatske vojne policije na mirovnoj misiji u Afganistanu. Riječ je o jednom od najvećih dječjih domova u toj zemlji. Akciju su organizirali uz pomoć pripadnika francuske vojno-civilne suradnje. Hrvatski vojnici darovali su igračaka i garderobe svoje djece.
- Direktor sirotišta Mohhamed Azim tijekom našeg boravka dio djece zadržao je u sobama. Zbog siromaštva, djeca se nekontrolirano otimaju za darovane stvari. To na kraju može prerasti u opću tučnjavu - rekao je narednik Vedran Bezmalinović. U Ministarstvu obrane ističu kako svi naši vojnici na mirovnim misijama od kolega uvijek dobivaju samo pohvale.
- Ova, ali i druge humanitarne akcije koje su naši vojnici organizirali još su više učvrstile i opravdale povjerenje afganistanskog naroda u njih. Ponosni smo na sve naše pripadnike mirovnih misija - rekla je Marijana Klanac, glasnogovornica MORH-a. Sirotište u Kabulu je u lošem stanju. Prostorija za pranje rublja nema odvod za prljavu vodu. Žene koje ondje rade gaze u vodi do gležnja. Električne instalacije strše iz zidova.
U sirotištu živi oko 450 djece. Velikodušna donacija sve ih je razdragala, a posebice najmlađe, koji su uz igračke dobili i slatkiše. U svrhu promidžbe Hrvatske, velikom ljubitelju nogometa, direktoru doma Azimu, naši su vojnici darovali dres hrvatske nogometne reprezentacije.
- Iz Afganistana uvijek stižu samo loše vijesti. Željeli smo pokazati da se naša vojska ondje bavi i drugim, plemenitijim stvarima - zaključio je narednik Bezmalinović.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • udrugabu 27.01.2008.

    ..Marijana Klanac se razumi u vojsku skoro ko Željka Antunović..ona je ponosna što smo u Afganistanu,a jado jadna jesi se pitala za koga mi tamo ratujemo i šta ćeš kazati obiteljima kad dođu prvi kovčezi sa poginulima..za koga su živote dali?Za guzice seronja poput Pjera Šimunovića i za profite multinacionalnih korporacija..naravno zaboravio sam narkobiznis jer se tamo proizvodi 90% svjetske proizvodnje heroina kojeg kontrolira CIA i brat sadašnjeg američkog pijuna Hamida Karzaija..samo prošle godine povećali su proizvodnju za 67%...

Komentiraj...
Vidi sve komentare