To je to što me zanima!

Hrvatski vojnici digli tužbu protiv države zbog plaća

Svaki mjesec su vojnicima plaćali po 300 kuna manje. Sud je zaključio kako je takav porez bio nezakonit. Dug bi se mogao popeti i do 3,5 mil. kn
Vidi originalni članak

Hrvatski vojnici su nakon povratka iz vojne misije u Afganistanu tužili državu zbog isplate terenskih dnevnica. Uz plaće je 42 vojnika trebalo dobiti i po 65 eura dnevno, ali su im taj iznos prilično smanjili. Njihov odvjetnik Mario Klokočovik je rekao kako se jedan dio dnevnice oporezivao, a drugi nije te se zato različito obračunavalo plaće, piše Dnevnik.hr. Svaki mjesec su im plaćali po 300 kuna manje, istaknuo je odvjetnik. Općinski sud u Zagrebu je zaključio kako je takav porez bio nezakonit. Računica bi se mogla popeti i do tri i pol milijuna kuna, od čega ministar obrane Branko Vukelić navodno pere ruke, a MORH-ov glasnogovornik Goran Grošinić se pozvao na porezne pravilnike. Grošinić je rekao kako će sud procijeniti duguju li što vojnicima, ali u MORH-u smatraju kako im ne duguju ništa.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • fijuman 09.09.2010.

    gospoda koja su \"oderala\" te napaćene vojnike bi trebala spakirati kofere nakon što dobiju otkaz jer su za...... vojnike, te im uz zakonski propisanu kamatu isplatiti odštetu za sve moguće za što se teretiti mogu nakon toga ih treba \"pravna država\" koja uvijek ne postoji procesuirati zbog zlouporabe položaja i napravljene velike štete za državni proračun.

Komentiraj...
Vidi sve komentare