To je to što me zanima!

Hrvoje Žužić može saditi povrće u zatvorskom vrtu

Zatvorenici na zagrebačkom Vukomercu, za koje nema straha da će pobjeći, svoje dane provode u prirodi, gdje uređuju vrt ili mogu uzgajati povrće
Vidi originalni članak

Hrvoje Žužić (24) kaznu od pet godina zatvora, koju je dobio jer je prošlog kolovoza u Velikoj Gorici pijan i vozeći prebrzo skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula Ružica Pavić (19), a teško je ozlijeđen Hrvoje Matijašić (23), ne izdržava u ćeliji zatvora u Remetincu, nego u zagrebačkom Vukomercu.
Vukomerec, koji se službeno zove i 11. odjelom, spada pod remetinečki zatvor i poluotvorenog je tipa. Nije opasan zidinama, nego zatvorenike od vanjskog svijeta dijeli tek žičana ograda obložena tamnom ceradom kako prolazici ne bi vidjeli što se zbiva iza ograde. Nalazi se na kraju slijepe ulice, u blizini osnovne škole i dječjeg igrališta. U Vukomerec se smještaju zatvorenici za koje se smatra kako nemaju namjeru bježati. Za razliku od njihovih “kolega” u Remetincu, više vremena smiju provoditi na otvorenom, a mogu se baviti i fizičkim poslovima, poput uređivanja vrta ili uzgajanja povrća.
Također, kako neslužbeno doznajemo, zatvorenici smješteni u Vukomercu imaju veće šanse ostvariti pravo na slobodne vikende i izvanredne izlaske iz zatvora.
- Informacije koje dajem koriste se protiv mojeg klijenta i više ne želim davati nikakve izjave o njemu - rekao nam je Veljko Miljević, odvjetnik Hrvoja Žužića, na pitanje gdje je njegov branitelj uistinu smješten, u Remetincu ili puno blažem Vukomercu.
Žužić je smršavio 20-ak kilograma i ima zdravstvenih problema. O njegovu zahtjevu za privremenim prekidom služenja kazne sudac bi trebao odlučiti za tjedan dana.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • krizantema 07.07.2008.

    zdravstveni problemi?pa koliko se tankao ne bi me cudilo da mu jetra otkaze.

  • strijelac 07.07.2008.

    Slažem se sa jednim komentarom ovdje, zaista je glup naslov ovog članka i koja je poanta toga osim naravno zarade medija. I što ćemo čitati slijedeći put, koliko obroka dnevno pojede Žužić i da li je ta hrana ukusna ili nije. Ili da li uopće zaslužuje da jede? Ma dajte molim vas! Postoji još jedan tip otvorenog zatvora, Valtura kraj Pule gdje kaznu izdržavaju isto tako počinitelji prometnih prekršaja koji su ubili nekoga za volanom. A o njima se ne piše, jer nisu djeca tajkuna , a za ista kaznena djela dobivaju manje kazne npr. 2 godine i skoro svaki vikend su doma, a tu se nešto svi isčuđavaju! Svi su oni uništili nečiji život, ali isto tako i svoj!

  • user_2858 07.07.2008.

    Baš ste žuto sranje od novina

Komentiraj...
Vidi sve komentare