To je to što me zanima!

Hrvoje Žužić opet u remetinečkom pritvoru

Hrvoja Žužića (23) oko 12.30 sati policija je prepratila u zatvor u Remetinec nakon što je sud u Velikoj Gorici uvažio žalbu odvjetništva
Vidi originalni članak

Mislili smo da će sve opet ići preko veze, ali izgleda da će pravosuđe ipak odraditi svoj posao kako treba, komentirali su odluku Županijskog suda u Velikoj Gorici roditelji Ružice Pavić (19) i Hrvoja Matijašića (22). Njome je drugostupanjski sud pobio odluku Općinskog suda u Velikoj Gorici koji je Hrvoja Žužića nakon 50 dana pritvora pustio na slobodu. Nakon devet dana slobode policija je u petak iza podneva Hrvoja pronašla na kućnoj adresi. Vratili su ga u pritvor u Remetinec. Tamo može ostati najdulje dvije godine. Tužiteljstvo očekuje da će Žužić dobiti više od osam godina zatvora. Nadaju se da će iza rešetaka provesti deset godina.
- Zadovoljni smo jer doista postoje razlozi za pritvor - rekao nam je Jurica Ilić, općinski državni odvjetnik u Velikoj Gorici, čiju je žalbu sud prihvatio.
Izvanraspravno vijeće nakon dva će mjeseca ponovno preispitati odluku o pritvoru. Na to ih obvezuje zakon, ali su u odvjetništvu uvjereni kako Žužić neće izaći iz Remetinca sve do presude.
Sud u Gorici zatražio je i izuzeće iz slučaja.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • zlaća 29.09.2007.

    Ajmeee rasčepit će mu prkno! !.

  • Tupac 29.09.2007.

    Ovo zatvaranje ne znači puno. Pravna država, kao ni vladavina prava, ne postoji. Nikada nije i nikada nece, kako u Hrvatskoj tako i u cijelom svijetu. Jedina je razlika u tome što je kod nas to izraženije nego npr. u SAD-u. Tamo imate Paris Hilton koja uporno vozi bez vozačke, a onda kada je konačno stave pod ključ, neka viša sila intervenira i bogatašica je opet slobodna. Naravno, za vrijeme služenja kazne je bila u \"ćeliji za bogataše\", odvojena od ostalih smrtnika. Ovo možda nije dobra analogija jer Paris nikoga nije zgazila, ali pokazuje da novac pokreće sve, bilo gdje i bilo kada. Pravna država pretpostavlja jednakost svih pred zakonom, a to je stvarno nerealno u današnjem svijetu, pogotovo na našim prostorima. Žužić, ako ga i osude, će ili dobiti malu, smiješnu kaznu ili će dobiti odgovarajuću kaznu koja će s vremenom biti ukinuta zbog \"dobrog vladanja\" i sl. Tipično za ovu trulu državu u kojoj su prirodna bogatstva jedino na što se mogu ponositi. Sve ostalo su sramota i suze.

  • tbaclija 29.09.2007.

    Napokon da i mali osjete kaku taku sadisfakciju. Da nije bilo novinara ovo bi se zataškalo a mali bi bili i dalje gaženi poput kakvog smeća po cestama. Samo se bojim da nam time ne mažu oči pa da čim izbori prođu rođo oped počme divljati po cestama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare