To je to što me zanima!

Hrvojevi kolege: Previše ga je mučila njegova težina

Hrvoje Mateljić iskrvario je na operacijskom stolu usred operacije podvezivanja želuca. Obitelj sumnja kako je umro jer je liječnik pogriješio
Vidi originalni članak

Hrvoje je bio žrtva društva koje traži da budete lijepi, a liječnici su odigrali ulogu Poncija Pilata. Moje srce je prazno i ne osjećam ništa. Bio mi je veliki prijatelj, rekla je teta Hrvoja Mateljića (35), novinara tjednika Lider.
Inače rutinska operacija podvezivanja želuca za Hrvoja je bila kobna. Prema riječima kirurga Miroslava Bekavca-Bešlina, koji ga je operirao, došlo je do jakog venskoga krvarenja, koje ni nakon četiri sata nije uspio zaustaviti. Hrvoje je preminuo u petak u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Sestara milosrdnica. Obitelj sumnja da je liječnik učinio propust, pa su angažirali odvjetnika Čedu Prodanovića, no ni on ne može učiniti ništa sve dok obdukcijom ne doznaju točan uzrok smrti.
- Liječnik je Hrvojevoj majci, teti i bratu dao proturječne informacije, pa im je to sumnjivo - kaže Hrvojev kolega iz Lidera Ivica Grčar (61).
Višak kilograma Hrvoja je jako mučio, pa si je već dao ugraditi želučani balon te je uspio smršavjeti sa 190 na 160 kg.
- Bili smo prisni. Sjećam se da je kao novinar početnik preplašeno sjedio za stolom kao Alisa u zemlji čuda. Kasnije je on mene savjetovao. Pomagao je svima i bio dobri duh redakcije - kaže Grčar.
- Bio je skroman, pa je donosio kavu svim kolegama - priča teta iz Dubrovnika. Odgovarala ga je od operacije iako nije mislila da bi mogla stajati života.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • vizijaslobode1941 21.12.2008.

    had nemam snage ni pred ovo božićno raspoloženje a da ti nekažem da si jako pokvareno ,psihički poremećeno ljudsko biće ! Admine umjesto što brišeš članke korisnicima koji velikim slovima pišu riječ Hrvatska savjetujem ti da poslušaš " crospyder" on ti je sve rekao

  • crospyder 21.12.2008.

    Pokoj mu duši. PS: Had ti si bolestan čovjek, pratim tvoje komentare već duže vremena, i mislim da bi za tebe bilo produktivno da posjetiš stručnjaka koji se bavi psihološkim problemima. PS2: Za administratora - mislim da bi ovog smrada Had-a već odavno trebalo banirati - samo sugestija

  • had 20.12.2008.

    debel i mrtav.nepošteno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare