To je to što me zanima!

HSLS: 'Europu su stvorili liberali, liberali će je i zadržati'

Nije najvažnije što su naša očekivanja nego jačanje liberalnih ideja u Hrvatskoj i očuvanje liberalne Europe. Europu su stvorili liberali, liberali će je i zadržati, kazala je nositeljica liste
Vidi originalni članak

U Državno izborno povjerenstvo listu je predao i HSLS. Nositeljica njihove liste je Saša Poljanec Borić koja očekuje jedan mandat. 

- Nije najvažnije što su naša očekivanja nego jačanje liberalnih ideja u Hrvatskoj i očuvanje liberalne Europe. Europu su stvorili liberali, liberali će je i zadržati - rekla je. 

HSL-ov program 'Dobar dan građani, doviđenja birokrati'. Prva točka programa je 'Europska unija je rješenje, a ne problem', druga je 'Schengen sada i odmah', a treća 'Protiv ortačkog kapitalizma, a za narodni kapitalizam utemeljen na vladavini prava'. 

- Borit ćemo se protiv prodavača magle, a kojih u ovom trenutku u Hrvatskoj i u Europskoj uniji ima puno. Tih prodavača magle ima na svim stranama, i desni i lijevi komesari, a osobito koalicije koje miješaju kruške i jabuke, a kada uđu u EP, rastavit će se na proste dijelove i ući u različite političke grupacije tako da hrvatski građani koji će im dati glas to ne znaju - kazala je Poljanec Borić. 

Odbacila je navode da je HSLS u Hrvatskoj u koaliciji u kojoj su pomiješane kruške i jabuke, rekavši da liberali vrlo često u EP-u glasaju s pučanima. 

- Nema ništa neprincipijelno u našoj koaliciji - uzvratila je. 

'Za reafirmaciju demokršćanstva u Europi'

I Hrvatska demokršćanska stranka (HDS) predala je listu za europske izbore. 

- Snažno ćemo se zauzimati za redefiniranje i reafirmaciju demokršćanstva u Europi. Isto tako, očekujemo od izabranih članova Europskog parlamenta iz Hrvatske da djeluju jedinstveno na korist cijeloj Hrvatskoj - rekao je nositelj liste i potpredsjednik HDS-a Zoran Jukić.  

Na drugom mjesto je Toni Turčinov također potpredsjednik stranke, koji zastupa mladu generaciju demokršćana.

- Naš glas se slabo čuje, mladi slabo uspijevaju probiti barijere, a ja sam tu pomognem i pokrenem mladost. Tko je kršćanin, taj vjeruje u Boga i zna da Hrvatska može bolje ne nekim ekscesima nego zajedništvom. Na listi ima i starijih jer samo zajedno možemo napraviti bolju Hrvatsku - kazao je Turčinov.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 08.04.2019.

    Šinjoru ne poznan, ma oćali su propjo lipi !

  • pješak 08.04.2019.

    HSLS očekuje 1 mandat!!!!! ...ahahahahahahahahahahahahaha..... Pa ovi nisu normalni!!! Ako dobiju 1 glas mogu biti sretni, a ne 1 mandat!

  • inot72 08.04.2019.

    vama ni pokazivanje guzce ne bi pomoglo

Komentiraj...
Vidi sve komentare