To je to što me zanima!

HSP: Ako smo izišli iz krize, neka ukinu PDV od 23 posto

Srb: Tražimo da sve stope poreza, porez na dohodak, porez na dobit i PDV budu 20 posto. Mi danas imamo poplavu kamena temeljaca za koje nije osiguran novac
Vidi originalni članak

Ako je Hrvatska, kako premijerka Jadranka Kosor tvrdi, izišla iz krize, tad tražimo da već na prvoj sjednici Vlade ukine krizni PDV od 23 posto, poručili su danas iz Osijeka čelnici HSP-a Daniel Srb i Zvonimir Šimić.

Jedini pokazatelj stanja u zemlji, naglasio je šef stranke D. Srb, jest činjenica da je Hrvatska 76. po konkurentnosti, a po poreznoj učinkovitosti, između 142 zemlje, nalazi se na poraznom 140. mjestu!

- To govori koliko su političke elite u RH neučinkovite te je HSP donio svoj model fiskalne politike koji će omogućiti bitno efikasniji sustav. Tražimo da sve stope poreza, porez na dohodak, porez na dobit i PDV budu 20 posto i da se PDV plaća za naplaćene, a ne fakturirane račune. Daljnje zaduživanje moguće je samo za investicije. Mi danas imamo poplavu kamena temeljaca za koje nisu osigurana sredstva. Pa za koga je donesen Zakon o fiskalnoj odgovornosti - upitao je Srb predstavljajući HSP-ov predizborni program fiskalne politike.

U dvije godine aktualne Vlade te 17 mjeseci primjene programa gospodarskog oporavka, zaključili su pravaši, Hrvatska je daleko od izlaska iz krize.

- Iduća će godina biti jako teška i tko god dobije izbore mora biti svjestan da ga čeka izniman posao - zaključio je Srb.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • SenkoMrkoc 10.09.2011.

    Jado moja stavite PDV na 17% ,i nece biti rada ni izdavanja apartmana na crno i dobit ce te izbore

  • munja112 09.09.2011.

    tako je bolje i oni nego kukulele i pjetlovi , kokosi s kukuriku

  • gogson00 09.09.2011.

    OVo će biti zanimljiva jesen i svega i svačega ćemo se naslušati i nagledati do izbora, za koje apeliram da ne glasate ni za DHZ ni za SDP. Čak i kad bi zažmirili i odabrali metodom eci peci pec, mislim da nebi pogriješili... HDZ=SDP

Komentiraj...
Vidi sve komentare