To je to što me zanima!

HSP-ovci skupljaju potpise: Žele prekinuti pregovore s EU

Nakon presuda u Haagu, HSP je pokrenuo peticiju kojom traže da se zaustave pregovori s EU, obustavi progon branitelja i puste iz zatvora oni koji su već osuđeni
Vidi originalni članak

Od izricanja presuda hrvatskim genaralima policija je u Šibeniku i okolici na obavjesne razgovore privela više od stotinu branitelja. Prvo su privodili obične vojnike, pa dočasnike, a zatim časnike. Na koncu je na red došao i SIS. Ispituju ih o događanjima vezana za Oluju. Ne znamo o čemu se radi i to nas plaši. Ako se radi samo o utvrđivanju činjenica, to je trebalo davno biti učinjeno. Vjerojatnije je da se branitelji privode kako bi ih se u ovom ozbiljnom povijesnom trenutku zaplašilo i ušutkalo - rekao je predsjednik šibensko-kninskog županijskog odbora HSP-a Ivica Ledenko. 

On i njegovi stranački kolege započeli su u utorak na glavnom šibenskom trgu potpisivanje peticije 'o zaštiti međunarodno ugroženog suvremenog hrvatskog identiteta, državnog suvereniteta i ustavnog uređenja RH'. Istu tu peticiju mogli su potpisati i Zagrepčani na Trgu bana Jelačića te Osječani na Trgu Ante Starčevića. 

Peticijom se traži zaustavljanje pregovora o ulasku u EU do izbora, obustava progona hrvatskih branitelja i puštanje iz zatvora onih koji su već osuđeni, ukidanje zakona o oprostu, podizanje optužnica zbog srbijanskih koncentracijskih logora, te osnivanje saborskog istražnog povjerenstva koje će istražiti kako je Haag došao do transkripata 'Brijunskih razgovora'.  

Idi na 24sata

Komentari 41

  • zippysnake 20.04.2011.

    Dalje od crnih radikala! Ti ce nas opet uvuci u neke ratove sa bilo kime! Jel vam nije bilo dosta nasilja, oni bi sve na silu, nikakvi dogovori, susreti, povezivanja; pametnim ljudima je vec zbilja dosta tih huskackih pamfleta kakve sire radikali iz HSP-a!

  • user_98919 20.04.2011.

    Podignimo uvis čela jer hdz kojem iz čmara vire tri prsta zna što ovcama treba

  • user_98919 20.04.2011.

    ovo je jedina pozitivna akcija i potpuno u skladu s onim što piše Kuhner u New York Timesu ali na žalost ovdje ima onih koji jviše vjeruju sdss-u.

Komentiraj...
Vidi sve komentare