To je to što me zanima!

HSS i HSLS drže Sanadera u vremenskom tjesnacu!

Šefica HSLS-a dala je do znanja Sanaderu da mu ne ostavlja puno vremena za pregovore. Adlešić je odbacila tvrdnju o mogućem raspadu koalicije
Vidi originalni članak

HSS i HSLS traže da predsjednik Stjepan Mesić mandat ponudi najprije HDZ-u. Taktički gledajući, time su Sanadera stavili pred zid, ne dajući mu puno vremena za razmišljanje o prihvaćanju njihovih uvjeta u slučaju koalicije. U njezinu se govoru dalo zaključiti da je to jedina šansa da koaliraju zajedno.
- Nije ugodno biti poželjna udavača. Pred nama je ozbiljan posao. Da smo tražili ministarska mjesta, već bi se sinoć dogovorili. Nama je najvažnija financijska decentralizacija Hrvatske - kazala je Adlešić. Navela je da su na klimavim nogama oni koji pokušavaju sakupiti manje, rasute stranke i koalirati s njima. Napomenula je također da Šemso Tanković nije toliko čvrst saveznik SDP-a kao što se to priča. “Najpoželjnija udavača”, koalicija HSS i HSLS, s osam mjesta u Hrvatskom saboru “prži” na laganoj vatri i HDZ i SDP. I dok se HDZ-u žuri s pregovorima o spasonosnoj koaliciji, SDP-u odgovara dobiti nešto više vremena.
- Prvo ćemo razgovarati s kolegama iz svojih stranaka - napomenula je Đurđa Adlešić i dala do znanja da oni nisu u tolikoj žurbi. Kad se međusobno dogovore, počet će s pregovorima o eventualnoj budućoj koaliciji. Koalicija s HDZ-om u njihovim očima ipak ima prednost, rekla je, jer oni imaju deset mandata više od SDP-a.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Snow White 01.12.2007.

    oh XoXo, duboko se ispricavam, zapravo... zas bi ti se ja ispricavala, lapsus calami, dok sam brzo pisala... tebi se kao nije nikad to dogodilo? stoga ne seri... i ja jesam zavrsila skole, a ti? =)

  • kenija 27.11.2007.

    nedaj bože hercegovko da je pametna ko ti.

  • Zanovjetalo 27.11.2007.

    Jadna li si Đurđo kad ti HDZ ima prednost kod koaliranja radi broja osvojenih mandata, a ne radi programa. Sad se vidi tko radi ćega koalira.

Komentiraj...
Vidi sve komentare