To je to što me zanima!

HSS zatražio decentralizaciju Zagreba i veće ovlasti četvrti

Zaključeno je kako u izmjenama i dopunama Statuta grada Zagreba Gradske četvrti moraju dobiti pravnu osobnost i samostalnost u donošenju određenog dijela odluka
Vidi originalni članak

Zagrebačka organizacija HSS-a održala je u četvrtak okrugli stol na temu „Decentralizacija - jedina budućnost Grada Zagreba“ s kojeg je zaključeno kako je glavnom hrvatskom gradu nužno potrebna decentralizacija ovlasti i financijskih sredstava te da Gradske četvrti i Mjesni odbori donosu odluke koje su izvršne i konačne.

Zaključeno je i kako u izmjenama i dopunama Statuta grada Zagreba Gradske četvrti moraju dobiti pravnu osobnost i samostalnost u donošenju određenog dijela odluka, kao i da mjesni odbori moraju dobiti određena financijska sredstva kojima će samostalno upravljati.

HSS smatra da se moraju decentralizirati i sredstva u Gradu Zagrebu i to do 10% proračuna.

Dobar primjer učinkovite gradske decentralizacije je Samobor, koji spada među najdecentraliziranije gradove u Hrvatsko, zaključili su danas HSS-ovci.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Erazmo 24.08.2012.

    Da, divno! Tako bi i predsjednik mjesne zajednice sa svojom ekipom mogao izravno ugovarati npr. poslove komunalne izgradnje i pljačkati proračun na već dobro poznati način i po uzoru na jedinice lokalne uprave. Time bismo dobili još jedno leglo kriminala i korupcije. Banda!

  • Markoo1995 23.08.2012.

    svatko nešto svoje ganja :)

  • pecaros 23.08.2012.

    ...sada su se sjetili nešto tražiti, a kada su bili na vlasti sa HDZ-om, samo su šutjeli i dizali ruke. ( Neki su i pili ) !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare