To je to što me zanima!

Htio podići milijune: Političara uhvatili u krađi 'mrtvog novca'

Skupina među kojima je bio i češki zastupnik Miloslav Ransdorf pokušala je podići u Zürichu 350 milijuna eura s lažnim dokumentima. Riječ je o novcu ubijenih židova
Vidi originalni članak

Švicarska policija uhitila je češkog zastupnika Europskog parlamenta i tri slovačka državljana koji su pokušavali podignuti 350 milijuna eura iz švicarske banke uz pomoć krivotvorenih dokumenata, objavili su u petak češki dužnosnici.

Češki ministar unutarnjih poslova Milan Chovanec potvrdio je uhićenje četvorice muškaraca među kojima je i Miloslav Ransdorf (62), komunist, stručnjak za Karla Marxa, bivši profesor filozofije koji govori desetak jezika i zastupnik u Europskom parlamentu od češkog članstva u EU 2004.

- Švicarske vlasti kazale su našem veleposlaniku da je Ransdorf oslobođen pa pretpostavljam da je na putu kući - kazala je glasnogovornica češkog ministarstva vanjskih poslova Michaela Lagronova. Dodala je da političar nije kontaktirao češko veleposlanstvo u Švicarskoj.

Blesk

Britanska agencija Reuters navodi da Ransdorf nije bio dostupan za komentar.

Mediji navode da je skupina pokušala podići novac u jednoj banci u Zurichu, ali dokumenti koje su dali nisu odgovarali onome što je banka imala spremljeno.

Navodno se radi o tzv. 'mrtvom novcu' židovskih klijenata švicarskih banaka koji nisu preživjeli holokaust, piše Blesk.cz.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Šmeker 08.12.2015.

    Zaključio je da mrtvima ne treba novac.

  • danyyyy 05.12.2015.

    SDP slijduje imovinuTitove partije stečenu na pljački, ubojstvima, progonima. Imovinu oduzeti, partiju i simbole partije zabraniti!

  • zemuncevic 05.12.2015.

    DUDI Zoka DUDI Zoka 16 milijardi kuna???? Gdje su te PARE SDP-jci. Manite se zamagljivanja Cesima,Slovacima i Sanaderom!!!! 16.000.000.000 KN= 2 MILIJARDE € !!! Gdje su drugovi HRVATSKA RASTE?????

Komentiraj...
Vidi sve komentare