To je to što me zanima!

Htio se ubiti, ali locirali su mu mobitel i spriječili ga

Rastrojeni muškarac (46) iz Rovinja je u srijedu nešto prije 22 sata izašao iz kuće. Ukućanima je rekao da će se ubiti. Oni su brzo nazvali Hitnu
Vidi originalni članak

Zahvaljujući sofisticiranoj tehnici, brzoj reakciji pazinskog centra 112 i tehničara mobilnog operatera, u srijedu navečer lociran je mobitel rastrojenog 46-godišnjaka iz Rovinja koji je prijetio samoubojstvom.
- Zahtjev policije za lociranjem mobitela zaprimili smo u 22.07 sati i pronašli ga za samo 6 minuta - kaže Goran Baranašić iz pazinskog centra 112. Pojašnjava kako je ovo uobičajen postupak iako ne čest. Rovinjanin je u srijedu u 22 sata u obiteljskom domu najavio samoubojstvo te se Fiatom Puntom udaljio u nepoznatom smjeru. Zaprepaštenim ukućanima nije preostalo drugo nego nazvati policiju i Hitnu pomoć, koji su se dali u potragu. Iako su telefon locirali za samo 6 minuta, liječnici Hitne i policajci su muškarca koji se namjeravao ubiti pronašli pola sata kasnije u rastrojenom stanju na poljoprivrednom zemljištu u mjestu Barat pokraj Kanfanara. Sjedio je u automobilu 30-ak kilometara od Rovinja. Liječnici su ga uspjeli odgovoriti od samoubojstva i prevezli ga na Odjel psihijatrije pulske Opće bolnice, gdje su ga zadržali. Mobilni operateri mogu locirati aparat na zahtjev policije, po zahtjevu vlasnika telefona ili za traganje i spašavanje.



KRONOLOGIJA:
22 h - Obitelj muškarca (46) izvijestila je policiju i Hitnu pomoć da prijeti samoubojstvom.
22.07 h - Policija je izvijestila pazinski centar 112 i zatražila lokaciju mobitela rastrojenog muškarca.
22.08 h - Služba 112 je o izvanrednoj situaciji izvijestila mobilnog operatera u Zagrebu i tražila pomoć.
22.14 h - Djelatnici operatera su brzo reagirali i locirali mobitel  nakon samo šest minuta.
22.45 h - Policija i liječnici kraj mjesta Barat su pronašli 46-godišnjaka u Fiat Puntu.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Kusirica 13.03.2009.

    Ne kuzim zasto se nije ubio? Pa i nije trebao ici toliko daleko iz Rovinja, ima zvonik Sv Eufemie 86 m visokog. Prosao je pored mosta na Dragi od 185 m visokog i treceg po visini u Evropi!!! Da je htio mogao je!!!! Ali je bolje zaje.avat ljude oko sebe umijesto samo sebe.

  • user_3576 12.03.2009.

    svaka čas operatorima ali kako to da nisu uspili locirati tri mob na velebitu kad su stradali piloti ijako je bilo signala 15 minuta dok se nisu ugasili ili već što

  • žela 12.03.2009.

    e jebi ga, ako ne ubiju drugog, onda hoće sebe. kud je otišo taj današnji svijet?

Komentiraj...
Vidi sve komentare