To je to što me zanima!

Htjela je biti gradonačelnica: Oteli su je i odsjekli joj glavu

Meksiko: Aide Nava je oteta u utorak. Pored tijela je bila poruka kojom se prijeti političarima. Potpisala ju je grupa Los Rojos, jedna od glavnih kriminalnih grupa
Vidi originalni članak

Aide Nava, kandidatkinja na izborima za gradonačelnika u lipnju u meksičkoj državi Guerrero, je dekapitirana, piše BBC. Njezino tijelo je pronađeno na cesti u blizini grada Chilpancingo. Nava je bila oteta u utorak. Pored tijela je pronađena i poruka kojom se prijeti političarima. Potpisala ju je grupa Los Rojos, jedna od glavnih kriminalnih grupa u državi. Prošle godine otet je sin Aide Nave i nikada nije pronađen. Njezin suprug, bivši gradonačelnik, također je ubijen. U državi Guerrero i osam drugih država u lipnju bi se trebali održati izbori. No nakon ovog ubojstva upitno je da li će se izbori u Guerreru održati. 

Oteli i ubili 43 studenta

Prošle godine su 43 studenta u toj državi oteta. Studenti su išli na prosvjed  u grad  Igualu. Htjeli su prosvjedovati  zbog financijskih teškoća u koje je zapao njihov fakultet. U isto vrijeme u gradu se održavao jedan od službenih događaja u organizaciji gradonačelnika. Kada je gradonačelnik Jose Luis Abarca shvatio da će ga omesti studentski prosvjed, naredio je njihovo uhićenje. Studente su navodno oteli korumpirani policajci i predali su ih kriminalnoj bandi koja ih je ubila. 

Iako je predsjednik Enrique Pena Nieto koji je stupio na dužnost 2012. obećao da će se konačno obračunati s kriminalnim organizacijama i narko bandama koje godinama teroriziraju zemlju, to se izgleda još nije dogodilo.  

Idi na 24sata

Komentari 24

  • tiha voda_492 12.03.2015.

    Ne bi me cudilo da je i policija umiješana u ovo.... (=' :')

  • oktopus1 12.03.2015.

    alaj bi ovi imali posla u nas 540 opcina

  • ilmare 12.03.2015.

    Igrice naših političara su "kamilica" u odnosu na meksičke...

Komentiraj...
Vidi sve komentare