To je to što me zanima!

'Huligani moraju znati da će odgovarati za nasilje'

Suzana Ritz zna da kažnjavanje Lukinog ubojice neće vratiti njenog sina, ali bi nasilnicima mogla pokazati da će ih ipak sustići s vremenom
Vidi originalni članak

Tri mjeseca od smrti Luke Ritza, maturanta Srednje grafičke škole, koji je pretučen na autobusnoj stanici te je preminuo od izljeva krvi u mozak,  i dalje nema ni traga ubojici. Lukini roditelji, Suzana i Reno u emisiji Otvoreno rekli su kako ne znaju tko je polijepio plakate 'Zagrebe, zašto štitiš ubojicu?', ali da to 'mnogo govori o Lukinim prijateljima'. Dodala je da očekuje da će zločin sankcionirati iako je svjesna da to Luku neće vratiti.
- Želimo da huligani budu svjesni da, ako dignu ruku na nekoga, za to moraju odgovarati - rekla je Suzana. Lukini prijatelji, kao i njihovi roditelji, prestrašeni su te sve manje izlaze jer se boje što bi im se moglo dogoditi, kaže Suzana.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • whiteangel23 09.09.2008.

    jeste sigurni da je momak iz Zg, mozda je dosao u posjet prijatelju, mislim da bi trebalo kod izdavanja osobne uzimati svakoj osobi otisak prsta(cisto sumljam da ga nije bilo na mjestu zlocina!) i slikat i unijeti u kompjutere tako da se po otisicma moze otkriti tko je pa bio on i 20km udaljen!

  • user_19694 09.09.2008.

    Očigledno je da se nešto u ovom gradu treba mijenjati. Živim u Dugavama preko 20 godina i niti jedan jedini puta nisam vidio policijsku ophodnju, a o kvartovskom policajcu da i ne pričam, iako je opće poznato da u večernjim i noćnim satima svaki dan oko osnovne škole ima stvarno svega. Policija dolazi samo na poziv kad se već nešto dogodi.... Tako je i u ovom slučaju po svemu sudeći ovaj sjajan momak stradao ni kriv ni dužan. Daj Bože da se pronađu luđaci koji su mu oduzeli život i da se najstrože moguće kazne, al još više se nadam da će se sjećanjem na njega dogoditi neke promjene po pitanju sigurnosti mladih i ostalih građana u ovom gradu.

  • amer27 09.09.2008.

    na isti takav način treba ispizditi par naših policajaca da krepaju pa da shvate da nisu ni za k.. u ovoj državi, podržavam nedavni slučaj kada su mještani istukli pijanog vozača (koji je pokupio djecu vani) kao vola jer jedino je to pravda koje ce ga stići, jer ako se čekaju naši policajci u kurcu smo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare