To je to što me zanima!

Humanitarni projekt: PBZ i ministarstva potpisali ugovor

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik u srijedu su potpisali ugovor o suradnji s PBZ-om i PBZ Cardom
Vidi originalni članak

Ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik u srijedu su potpisali ugovor o suradnji s Privrednom bankom Zagreb i PBZ Cardom. Surađivat će u humanitarnom projektu "Činim dobro svaki dan", u kojemu se od svake transakcije kreditnom karticom American Expressa donira jedna kuna za dva projekta "Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi" i "Praćenje djece s neurorizicima". Sva sredstva koja se prikupe dijelit će se na dva projekta u omjeru 50:50. U srijedu je suradnja dvaju ministarstava i PBZ grupe predstavljena u Centru za odgoj i obrazovanje Vinko Bek u Zagrebu. Upravo toj ustanovi PBZ je donirao 215.000 kuna.

- Ovim novcem opremili smo desetak soba naših štićenika u naša dva doma u Zagrebu, opremili smo informatički kabinet naše srednje škole računalima prilagođenim slijepim osobama i nabavili smo druga tiflološka pomagala - rekla je ravnateljica Centra Diana Kralj.

Projekt "Činim dobro svaki dan" pokrenut je 2008. godine i dosad se od svake transakcije posebne American Express kartice sa srcem doniralo 40 lipa. Od tih je sredstava dosad kupljena medicinska oprema za 16 bolnica diljem zemlje, a u planu su i druge bolnice. Osim što se od svake transakcije sada donira jedna kuna, svi korisnici American Express kartice sa srcem mogu i sami donirati željeni iznos humanitarnoj akciji. PBZ Card donira i 15 kuna od svake članarine osnovnih korisnika te 10 kuna od članarine posebnih korisnika.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Šarlota 11.05.2014.

    Prka, s ovim "humanitarcima" završit ćeš tamo gdje je završio i Štokić. Sjećaš ga se, zar ne?

  • zng108 07.05.2014.

    to se zove javna pljacka,,,,,,novac koji se skupi ce nestati pa ce se dokazivati tko i kako i zasto i na kraju pojeo vuk magare,,,,,,,,,,,,,,,,

  • sestro 07.05.2014.

    e moj prka komu ti lovu daješ ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare