To je to što me zanima!

HUOJ: Želimo transparentan angažman komunikacijskih savjetnika u izbornoj kampanji

Temelj transparentnosti djelovanja jest javnost podataka o tome za kojeg kandidata za župana, gradonačelnika, načelnika općina, stranku ili listu komunikacijski stručnjak ili agencija rade, kažu u HUOJ-u
Vidi originalni članak

U povodu raspisivanja lokalnih izbora koji će se održati 16. svibnja 2021., Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) poziva na transparentan angažman komunikacijskih savjetnika u izbornoj promidžbi.

- Temelj transparentnosti djelovanja jest javnost podataka o tome za kojeg kandidata za župana, gradonačelnika, načelnika općina, stranku ili listu komunikacijski stručnjak ili agencija rade. Javno iskazivanje angažmana za vrijeme trajanja izborne promidžbe za lokalne izbore dodatno dolazi do izražaja kada komunikacijski savjetnici nastupaju u medijima ili na društvenim mrežama kao analitičari političkih i komunikacijskih događanja i procesa. Medijski istupi kao i rasprave na društvenim mrežama u potpunosti su prihvatljivi, uz jasno navođenje političkih izbornih kampanja u kojima se sudjeluje. Hrvatska udruga za odnose s javnošću poziva sve kandidate, stranke i nezavisne liste da, ukoliko su angažirali komunikacijske savjetnike za usluge upravljanja i vođenja izbornih kampanja, objave njihov angažman, bilo na svojim mrežnim stranicama ili drugim komunikacijskim kanalima te tako daju dodatan doprinos transparentnosti i etičnosti izborne promidžbe, uz poštivanje Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma - kažu u HUOJ-u.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare