To je to što me zanima!

'Hvala Kurzu na dolasku. Bio je jednostavan i bez prohtjeva': Kancelar na odmoru u Rovinju

Austrijski kancelar s trudnom partnericom je u Rovinju, a jučer je posjetio restoran gdje se fotografirao s osobljem te ih je tražio da skinu maske. Iz restorana kažu da je bio vrlo ležeran i bez posebnih prohtjeva
Vidi originalni članak

Hvala Kurzu na dolasku. Zaista nas je ugodno iznenadio. Došao je s obitelji u naš restoran na ručak i bio je jako pristupačan i otvoren. Rado se forografirao s djelatnicima restorana i sve što smo mu napravili za jelo rekao je da mu je odlično i jako ukusno.

Rekli su nam to iz rovinjskog restorana La Riva koji je ugostio austrijskog kancelara Sebastiana Kurza. Kad je stigao u srijedu na ručak u centar Rovinja gdje je smješten restoran, prepoznali su ga upravo djelatnici, a Kurz se pritom ponašao vrlo ležerno.

ODLIČNE BROJKE Novi turistički rekordi: Rovinj ima više gostiju nego 2019.

- Naš restoran postoji preko 20 godina i nudimo razne morske i druge specijalitete, svježu ribu i morske plodove, ali i fuže i njoke sa šugom, tradicionalna jela Istre. Kurz je rekao da mu je Rovinj predivan grad koji mu se odmah svidio, a spomenuo je i da su mještani Rovinja dragi i simpatični ljudi - rekao je vlasnik restorana. Austrijski kancelar imao nikakve posebne prohtjeve što se tiče ručka, a u to vrijeme u restoranu i nije bilo baš previše gostiju.

- Bio je vrlo jednostavan i kad smo ga upitali za fotografiranje, bez dvojbe je pristao. Svi smo imali maske prema propisu, ali kada smo se slikali s njim, rekao je da ih skinemo da nam se svima vidi osmijeh na licu. Došao je sa ženom i djetetom uz još jedan par - nastavio je vlasnik restorana.

Na pitanje što je Kurtz poželio jesti, djelatnici kažu da je jeo laganiju hranu jer su velike vrućine, pa na njegovom stolu nije nedostajalo laganih salata i morskih specijaliteta, a uz to su probali i neka istarska vina.

ŠIRI SE DELTA SOJ Austrija pred četvrtim valom: 'Za cijepljene je pandemija gotova, ostali imaju problem'

- Jeli su riblje specijalitete i salate koje su ih oduševile. Zadržali su se oko sat i pol i nastavili dalje svojim putem. Svih nas je iznenadio koliko je drag i jednostavan i bilo bi nam drago opet ugostiti veselog Kurza - rekli su iz restorana na kraju.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • 13.08.2021.

    U tijeku su pregovori o stvaranju nove Austro-Ugarske!

  • marley01 12.08.2021.

    E hvala,mu hvala 🤪🤪😂

  • Text 12.08.2021.

    boli ti Kurzu

Komentiraj...
Vidi sve komentare