To je to što me zanima!

Hvalio se skupim automobilima i brodovima na Instagramu, a sad mu prijeti 20 godina robije

Stil života kao iz snova pao je u vodu kad je savezna policija otkrila da je novac zarađivao putem hakerskih shema koje su ukrale milijune dolara od velikih tvrtki u Americi i Europi
Vidi originalni članak

Za svojih 2.5 milijuna pratitelja na društvenim mrežama, Ramon Olorunwa Abbas (37) inače poznat i kao 'Hushpuppi', živio je ekstrvagantnim stilom u Dubaiju. Glumio je trgovca nekretnina, hvalio se skupocjenim automobilima, odjećom luksuznih brendova poput Guccija, Versace i Fendija i privatnim brodovima te avionima.

Stil života kao iz snova pao je u vodu kad je američka savezna policija otkrila da je novac zarađivao putem hakerskih shema koje su ukrale milijune dolara od velikih tvrtki u Americi i Europi kao što su odvjetničke tvrtke, banke i Premier Ligu. Abbas je saslušan u petak u Chicagu nakon što je izručen SAD-u, a ukoliko ga osude čeka ga kazna zatvora i do 20 godina. 

U sljedećim tjednima prebacit će ga u Los Angeles gdje je podignuta prijava, kako bi se suočio s optužbama za pranje stotina milijuna dolara. Vodio je globalnu mrežu cyber kriminalaca koji su upadali u razne sustave i prali novac kako bi ukrali stotine milijuna dolara od kompanija. 

Nigerijski državljanin živio je u luksuznom hotelu Palazzo Versaceu u Dubaiju. Radio je s više ljud, a zajedno s njim uhićeno je još njih 11. Istražitelji su zaplijenili gotovo 41 milijun dolara, 13 luksuznih automobila vrijednih 6,8 milijuna dolara, te telefonske i računalne dokaze, stoji u izjavi policije Dubaija. Otkrili su adrese e-pošte gotovo dva milijuna mogućih žrtava na telefonima, računalima i hard diskovima.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Sgenaral2206 27.12.2021.

    Kurčenje uvijek košta glave. Provjereno 100%

  • 87f87f9f89g8 17.07.2020.

    odvjetničke tvrtke, banke i Premier Ligu. Ne vidim nikakvu štetu.

  • Čobo 13.07.2020.

    Nigerijski princ

Komentiraj...
Vidi sve komentare