To je to što me zanima!

Hypo: Potpuno je netočno da se povlačimo iz Hrvatske i BiH

Hypo banka je istaknula kako Gottwald Kranebitter u svom intervjuu nije rekao da će se Hypo Grupa povlačiti iz zemalja bivše Jugoslavije, jer je to netočno
Vidi originalni članak

Predsjednik uprave Hypo Alpe Adria Banke, Gottwald Kranebitter najavio je kako će banka sredinom 2012. godine početi prodavati svoje podružnice u zemljama bivše Jugoslavije. G7finance javlja kako će Hypo za te podružnice tražiti 1,5 milijardi eura. 

Kranebitter je kazao i kako će povući četiri milijarde eura neaktivne imovine iz podružnica u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji, BiH te Srbiji da olakša njihovu prodaju. Austrija je preuzela kontrolu nad Hypom 2009. godine kako bi spriječila njen kolaps, koji je ozbiljno mogao ugroziti centralnu i istočnu Europu. 

"Napisi su u potpunosti netočni"

Hypo banka je reagirala na napise svjetskih medija te su istaknuli kako Gottwald Kranebitter u svom intervjuu za austrijski magazin Trend nije rekao kako će se Hypo Grupa povlačiti iz zemalja bivše Jugoslavije jer je to u potpunosti netočno. 

- Ono što je rečeno je već odavno poznata i prilikom nacionalizacije banke krajem 2009. godine od strane Republike Austrije komunicirana činjenica da će se Banka re-privatizirati kada će ponovno biti stabilna - naglasili su iz Hypo banke. Dodaju kako je teza da se Hypo povlači iz Hrvatske u potpunosti netočna jer će Hypo banka i pod potencijalnim novim vlasnikom nastaviti poslovati u Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • objektiva40 19.12.2011.

    još kad im nebi kredit morao isplatit..al jbga čeka me ovrha uskoro....

  • moscow watchdog 19.12.2011.

    Zašto prodaju? Mogli su barem Hrvatske podružnice prepisati na Ivu . On bi njima sigurno dao neku proviziju od posla.

  • stari mudrac 19.12.2011.

    obavili posao, pa idu dalje. nama ostavili ivu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare