To je to što me zanima!

HZJZ objasnio zašto su odlučili ugasiti stranicu koronavirus.hr

Vlada je koronavirus.hr pokrenula u ožujku 2020., i na njoj je bilo moguće pratiti broj zaraženih i oboljelih po županijama, stanje u drugom državama, broj cijepljenih i ostalo. Stranicu su ugasili ovih dana
Vidi originalni članak

Nema više stranice koronavirus.hr, i službeno nam je potvrđeno iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva. Na stranici je bilo moguće pratiti broj zaraženih, općenito i po županijama, broj cijepljenih, statistike o zaraženima u drugom državama EU te ostale informacije o koroni.

Na pitanje zašto je stranica ugašena, iz Ministarstva zdravstva su nam poslali odgovor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u kojem stoji kako je u svibnju ove godine Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila kraj izvanrednog stanja zbog COVID-a.

SVE VIŠE ZARAŽENIH 'Ugasili' službenu pandemiju, o koroni nema ni podataka, a broj oboljelih je u velikom porastu

Podaci o koroni sklopu redovnih izvještaja

- To označava globalni pomak u percepciji i upravljanju pandemijom, što ukazuje na smanjenje hitnosti i potrebe za posebnim izvještavanjem. Iako COVID-19 ostaje prisutan kao zarazna bolest, njegovo praćenje sad se integrira u standardne protokole za nadzor zaraznih bolesti. To znači da više nema potrebe za posebnom stranicom posvećenom isključivo COVID-19, već će se podaci o bolesti objavljivati u sklopu redovnih izvještaja o zaraznim bolestima - poručuju iz HZJZ-a.

 S pojavom novijih varijanti virusa SARS-CoV-2, primijećeno je da one ne opterećuju zdravstveni sustav na načine kao što su to činile ranije varijante, dodaju.

PANDEMIJA KOJA JE PROMIJENILA SVIJET VIDEO Prije točno četiri godine pojavio se prvi slučaj covida-19 u Kini. Danas hara nova bolest

Oprez i mjere zaštite i dalje su važni

- To ukazuje na manju potrebu za posebnim nadzorom i izvještavanjem specifičnim za COVID-19. Unatoč gašenju posebne stranice, naglasak se i dalje stavlja na važnost opreza i pridržavanja preporučenih mjera zaštite kako bi se spriječilo širenje virusa i zaštitilo zdravlje javnosti. Ukidanjem posebne stranice za COVID-19, resursi i napor usmjeravaju se na sveobuhvatniji pristup nadzoru zaraznih bolesti, omogućavajući bolju integraciju i upravljanje informacijama o zdravstvenim rizicima, zaključuju. 

Vlada je stranicu koronavirus.hr pokrenula u ožujku 2020., mjesec dana nakon što je u Hrvatskoj službeno dijagnosticiran prvi slučaj zaraze. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • pinokio12 15.12.2023.

    sljedeca dva tjedna su kljucna 😄

  • Pravda777 15.12.2023.

    Bitno da je "naš" dobri berica to platio 1,1 mil.kn nekoj tamo firmi-bez natječaja..

  • MoonMan 15.12.2023.

    Da onaj mali krelac Mihalić, namještenik za uvoz korona cjepiva, "žrtveno janje" HDZ kriminalaca nije kupio skupi Lamborghini odmah dok je sve to trajalo i pričekao kraj, nitko ne bi ni znao za njega ali ne možeš protiv ljudske prirode i pokazivanja. Zaslužili su sve što ih ide i najgore.

Komentiraj...
Vidi sve komentare