To je to što me zanima!

HZJZ: Protiv gripe se besplatno mogu cijepiti i nerizične skupine

Cijepljenje protiv gripe započelo je u listopadu prošle godine kada su se besplatno mogle cijepiti osobe s povećanim rizikom od teškog oblika bolesti, a sada se besplatno mogu cijepiti i oni koji nisu rizični
Vidi originalni članak

Uoči sezone gripe 2022./2023., Hrvatski zavod za javno zdravstvo nabavio je 600.000 doza četverovalentnog inaktiviranog cjepiva. Cijepljenje protiv gripe započelo je u listopadu prošle godine kada su se besplatno mogle cijepiti osobe s povećanim rizikom od teškog oblika bolesti i komplikacija gripe. Zbog povećanog interesa za cijepljenjem osoba izvan rizičnih skupina te malu dostupnost cjepiva u ljekarnama, početkom odobrena je mogućnost besplatnog cijepljenja i onima koji ne pripadaju rizičnim skupinama.

PREKO 4000 ZARAŽENIH Broj oboljelih od gripe raste! Liječnici strahuju od spojeva s koronom i težeg oblika bolesti

- Molimo sve koji se žele cijepiti protiv gripe, da se jave izabranim liječnicima obiteljske medicine i izabranim pedijatrima radi cijepljenja. Termin za cijepljenje poželjno je telefonskim putem unaprijed dogovoriti radi izbjegavanja gužvi koje su povoljni uvjeti za širenje COVID-19, ali i drugih respiratornih infekcija. O mogućnosti cijepljenja u nadležnom Zavodu za javno zdravstvo, ako nemate izabranog liječnika, također molimo da se informirate i zatražite termin telefonom. O mogućnosti cijepljenja protiv gripe na punktovima za cijepljenje protiv COVID-a, molimo provjerite izravno kod nadležnog zavoda za javno zdravstvo - obavijestili su iz HZJZ.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare