To je to što me zanima!

HZMO: 166 milijuna kuna ide na modernizaciju IT sustava

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje osigurao je preko Europskog socijalnog fonda 166 milijuna kuna za modernizaciju sustava kojom žele smanjiti stajanje u redovima
Vidi originalni članak

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) osigurao je preko Europskog socijalnog fonda 166 milijuna kuna koje će iskoristiti za informatizaciju mirovinskog sustava i uvođenje modernih informatičkih tehnologija koje će se koristiti kod primjene novih elektroničkih usluga, piše u ponedjeljak Večernji list.

Projekt u ponedjeljak predstavljaju ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović te ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar, a njegova je provedba predviđena do kraja 2023 godine. Glavnina sredstava, 85 posto, dolazi iz EU fonda, a 15 posto iz hrvatskog proračuna, navodi dnevnik.

UVELI I NEKOLIKO NOVITETA Umirovljenici ipak neće ostati bez besplatne ZET-ove karte

HZMO je jedan od najvećih javnih sustava u zemlji koji kontinuirano prati približno 1,5 milijuna radnika koji plaćaju socijalna osiguranja, više od 1,2 milijuna umirovljenika te više od 150 tisuća korisnika doplatka za djecu (za više od 300 tisuća djece), pa mu je, navode, oslanjanje na informacijsko-komunikacijsku tehnologiju (ICT) nužnost.

- Nova IT rješenja, koja će se dijelom temeljiti i na primjeni umjetne inteligencije, omogućit će korisnicima e-komunikaciju s HZMO-om za veći dio usluga bez potrebe fizičkog dolaska na šaltere, a konsolidacija poslovanja nakon završetka projekta omogućit će proaktivniji pristup prema korisnicima te dostupnost usluga neovisno o radnom vremenu, navodi ravnatelj HZMO-a Ivan Serdar, prenio je Večernji list.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 10.03.2020.

    Umjesto umjetne puno više bi nam koristila prava inteligencija i odgovornost svih zaposlenih u državnim službama.

  • Brontosaur 09.03.2020.

    Da ih ne znamo?! A što će unijeti u tu tako skupu bazu podataka?! Zašto to pišem! Negdje pred kraj rata, vjerojatno da nebi unosili starije podatke do 1990. godine, poplavili su ih većinu, a ostale dostupne morali bi referenti vući iz podruma da ih sve unedsu u servere?! Uglavnom, samo ljudima s Državnih jasla ne fale podaci dok radnicima pretvorbom ugašenih firmi fali skoro pa sve!? Sreća je da su ostale radne knjižice?!

  • aquamanmyfrend 09.03.2020.

    Biće još 200stotinjak novozaposlenih uhljeba sa visokim primanjima da se hrane iz mirovinskog

Komentiraj...
Vidi sve komentare