To je to što me zanima!

HZZO će pokriti troškove liječenja za malenu Vitu Mariju

Vita Maria, koja boluje od rijetke genetske bolesti kongenitalne pseudoartroze, zbog čega joj kosti jako teško zacjeljuju, trebala bi 24. srpnja otputovati u Beč
Vidi originalni članak

Vita Maria Crnko (4), koja boluje od rijetke genetske bolesti kongenitalne pseudoartroze, zbog čega joj kosti jako teško zacjeljuju, trebala bi 24. srpnja otputovati u Beč. Tamo će joj skinuti gips i staviti posebnu ortozu (steznik) na potkoljenicu i natkoljenicu. 

Troškove ortoze, koja stoji oko 2200 eura, kao i sljedećih nekoliko kontrola u austrijskoj klinici pokrit će HZZO. Obitelj Crnko u četvrtak je dobila pozitivno rješenje od HZZO-a te očekuju da bi novac trebao biti uplaćen sljedećeg tjedna. Podsjetimo, Vita Maria slomila je obje kosti potkoljenice u studenom 2010. Nakon nekoliko neuspjelih operacija u Hrvatskoj, u rujnu prošle godine prošla je kompliciranu i bolnu operaciju u Beču. Obitelj Crnko nada se kako će se njihova djevojčica potpuno oporaviti. U suprotnom Viti Mariji prijeti amputacija.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Vjerujem_1 22.07.2013.

    Hajde, konačno! Izgleda da se isplati malo kritike po portalima. Sretno, Vita Maria, i Bog te čuvao!

  • kojlprb 21.07.2013.

    Za obićnu raju nema para, a da je u pitanju neka "slavna" ili "poznata" osoba evo odma preko noći sve se plaća bez pitanja i pogovora. Ajde skupit će narod opet para biti će za malog anđela.

  • IrenaČavlek 21.07.2013.

    nekad je dobro stavit ovakve clanke i na stranicu vlade RH,,pa prenest im koju sramotnu rijec,, :))) drzi se malena,,zelim ti svu srecu,,pusa

Komentiraj...
Vidi sve komentare