To je to što me zanima!

HZZO sanirao dugove, lijekove plaćaju u roku 95 dana...

Lijekove preko recepta HZZO u ovom trenutku ljekarnama plaća u roku od otprilike 95 dana. Kasnimo oko mjesec dana u odnosu na zakonski rok od 60 dana, kaže ravnatelj...
Vidi originalni članak

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ostvario je ovoga ljeta milijardu kuna više sredstava od doprinosa u odnosu na prošlu godinu pa ravnatelj HZZO-a Lucian Vukelić poručuje da su sanirali dugove i ljekarnama podmiruju obveze u roku 95 dana.

U HZZO-u su Hini u ponedjeljak potvrdili da su u tri ljetna mjeseca - lipnju, srpnju i kolovozu, od doprinosa za zdravstvo uprihodili gotovo 6,8 milijardi kuna, milijardu kuna više nego protekle godine.

NEDOSTAJE I ANTIBIOTIKA Vapaj trudnice: 'U Hrvatskoj je nestalo lijeka, a hitno mi treba'

"Trenutno je situacija, što se tiče plaćanja HZZO-a ljekarnama i veledrogerijama pozitivna i nema nikakvog paničnog dugovanja", izjavio je Vukelić uoči konferencije o kohezijskim fondovima za jednaku dostupnost zdravstvene zaštite.

Lijekove preko recepta HZZO u ovom trenutku ljekarnama plaća u roku od otprilike 95 dana. Kasnimo oko mjesec dana u odnosu na zakonski rok od 60 dana, kaže ravnatelj.

DOLAZI REMDESIVIR Bolnice su ostale bez lijeka za Covid, nove doze stižu. Ali od smrti nas više spašava cjepivo

Dug HZZO-a prema ljekarnama prije godinu dana iznosio je oko 1,7 milijardi kuna, a tada je s Ministarstvom financija i veledrogerijama dogovoreno da će se rokove plaćanja svesti na 120 dana.

"To znači da smo mi sada sanirali dugove, upravo zato što je bila dobra sezona i imamo bolje uplate od doprinosa", rekao je Vukelić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare