To je to što me zanima!

HZZO tvrdi: Nismo krivi za povećanje stope bolovanja

KoHOM kao jedan od razloga povećanja stope privremene nesposobnosti za rad tvrdi da je do visoke stope bolovanja dovela "neučinkovitost HZZO-a"
Vidi originalni članak

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) odbacio je u ponedjeljak optužbe Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) da je HZZO kriv za povećanje stope bolovanja jer ne održava vještačenja pacijenata u zakonskom roku. 

BILI 682.357 DANA VIŠE NEGO LANI Hrvati sve češće na bolovanju: Liječnici su obrazložili i zašto

KoHOM kao jedan od razloga povećanja stope privremene nesposobnosti za rad tvrdi da je do visoke stope bolovanja dovela "neučinkovitost HZZO-a koji gotovo nikada ne održava vještačenja pacijenata na bolovanju u zakonskom roku od 60 dana, već to traje puno, puno duže".

HZZO ne provodi vještačenja u svezi s ocjenom radne sposobnosti, odnosno vještačenja o tome da li osigurana osoba ostvaruje pravo na invalidsku mirovinu, već je to u nadležnosti Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, ističe HZZO u demantiju.

 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • GIRIGARI 02.10.2018.

    Naravno da nisu krivi. Radnike tretiraju kao stoku. Izrabe ih i htjeli bi da vuku kao na početku. To što ne znaju upravljati ljudskim potencijalom vraća se kroz oboljavanja. Čudno da nije i više.

  • 01.10.2018.

    krivi ste i to nenormalo. odite u poglavarstvo grada splita i izvršite kontrole bolovanja pogotovo u komunalnom odjelu pa ćete vidjeti da npr voditelj komunalnih djelatnika je učestalo na bolovanju i da je to bolovanje lažno

  • 01.10.2018.

    Normalno da je više bolovanja..em sve sve starija nacija...em moramo raditi sve duže..a time idu i bolesti, na žalost..

Komentiraj...
Vidi sve komentare