To je to što me zanima!

'I dalje tragamo za voditeljem brodice koji je ozlijedio ronioca'

Zahvaljujući brzoj intervenciji poznanika, D.B., koji je ozlijeđenog ronioca čekao na vlastitoj brodici, ronilac je spašen, kažu iz ministarstva mora o nesreći koja je zgrozila javnost
Vidi originalni članak

Nakon što je preko njega prošao zasad nepoznat brodu Pašmanskom kanalu, ronilac je teško ozlijeđen. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sada je objavilo detalje nesreće .

- Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je jučer resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o teškoj nesreći u Pašmanskom kanalu, između otočića Frmić i Planac gdje je nepoznata brodica prešla preko ronioca te se odmah udaljila u nepoznatom smjeru, dok je ronilac spašen brzom reakcijom poznanika i prevezen u Biograd na moru, odakle su ozlijeđenog u daljnje postupanje preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći, prema Općoj bolnici Zadar - kažu u ministarstvu.

Dojavu o nesreći, kažu, službenici MRCC Rijeka zaprimili su od Postaje pomorske policije Zadar jučer, 23. lipnja u 18.05 sati, o čemu su odmah izvijestili službenike Lučke kapetanije Zadar.

Temeljem dostupnih informacija, kapetanija je s pomorskom policijom, tijekom jučerašnjeg dana započela očevid o uzrocima nesreće, a ukoliko se utvrdi kaznena odgovornost, sva daljnja postupanja nastavit će se u policijskoj nadležnosti.

- Iako se točna pozicija detaljno utvrđuje u sklopu očevida, s obzirom da je udaljenost između dva otočića 0,9 nautičkih milja, odnosno 1665 metara, sa velikom vjerojatnošću pretpostavlja se da je motorna brodica, u trenutku nesreće glisirala tijekom plovidbe između otočića, zbog čega je bila umanjena mogućnost da voditelj brodice pravovremeno uoči ronioca i promjeni smjer, čime bi vjerojatno bilo izbjegnuto teško ozljeđivanje ronioca E.M. (29), koji je u ovoj nesreći pretrpio ozljedu desne ruke i desnog koljena - ističu.

Dodaju da je, zahvaljujući brzoj intervenciji poznanika, D.B., koji je ozlijeđenog ronioca čekao na vlastitoj brodici, ronilac spašen. 

- Spasitelj je uvelike pomogao istražiteljima, kojima je dao sve njemu poznate informacije o trenutku nesreće, poziciji i opisa plovila, koje je prešlo preko ronioca - tvrde u ministarstvu, hvaleći spasitelja. 

Zaključuju kako je istraga je u tijeku te kako i dalje traje potraga za počiniteljem i njegovom brodicom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • POTPEC 24.06.2019.

    Triba kazniti i ronioca: Svi znamo da oni moraju iznad sebe plutaču koja svima govori da se ronioc nalazi ispod površine. A i šta ronioc traži toliko daleko od obale i na površini vode. A i pitanje voditelja čamca je li osjetio da je nekoga udario.

Komentiraj...
Vidi sve komentare