To je to što me zanima!

I Europski parlament odao je počast vukovarskim žrtvama

Davor Stier je naglasio kako se radi o prvom obilježavanju pada Vukovara od ulaska Hrvatske u EU zbog čega je manja skupina hrvatskih građana došla u Strasbourg
Vidi originalni članak

Europski parlament u ponedjeljak je obilježio 22. obljetnicu pada Vukovara. Nakon nekoliko uvodnih rečenica predsjednika EP-a Martina Schulza, zastupnicima je o Vukovaru govorio hrvatski zastupnik Davor Ivo Stier koji je rekao kako je oko sto tisuća ljudi hodalo u Koloni sjećanja od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja, koje je opisao kao najveću masovnu grobnicu na području Europe nakon Drugog svjetskog rata. 

Stier je naglasio i kako se radi o prvom obilježavanju pada Vukovara od ulaska Hrvatske u EU zbog čega je manja skupina hrvatskih građana došla u Strasbourg. 

Pozdravio je one koji su stigli u dvoranu, a onda pozvao, predsjednika, kolege i kolegice da odaju pijetet vukovarskim žrtvama, te izraze zahvalnost onima koji su  svojom žrtvom omogućili da Vukovar i Hrvatska danas budu u slobodi, u miru u ujedinjenoj i pomirenoj Europi.

Nakon njegovog obraćanja dvoranom se prolomio pljesak, a Schulz mu je zahvalio na govoru. 

>>> Govor o Vukovaru na priloženoj snimci počinje oko 4:40 min

Idi na 24sata

Komentari 57

  • Lijepo vrijeme 19.11.2013.

    I vrijeme je da se i to dogodilo!

  • fenix77 19.11.2013.

    E ovaj lik stvarno treba odati počast žrtvama i kolegama. Jako je krvario u Argentini u ona vremena. Koji napuhani i šupljeglavi licemjeri.

  • 19.11.2013.

    Vidio sam na TV nekoliko fotografija razorene palače Eltz i onda sliku u obnovljenom stanju (ispravite me ako griješim), no zanima me da li su bile izložene slike srbočetnika kako odvode ljude, slike priklane djece i raznesenih ljudi???? Jer zgrade se mogu popraviti a mrtvi se ne mogu vratiti! Europa se '91 i '92 pravila kao da se to nju ne tiče, nadam se da se sada srame.

Komentiraj...
Vidi sve komentare