To je to što me zanima!

I Hrvatski Crveni križ podržao je inicijativu Visia Croatica

U Crvenom križu kažu da bi uvozom krvnih derivata građani potencijalno bili izloženi zarazama pa traže da se očuva sustav dobrovoljnog darivanja krvi u RH
Vidi originalni članak

Hrvatski Crveni križ u srijedu je priopćenjem za javnost dao podršku građanskoj inicijativi Visia Croatica koja je jedina predala ponudu za kupnju dionica Imunološkog zavoda.

- Crveni križ više od 60 godina u Hrvatskoj organizira dobrovoljno davanje krvi i okuplja darivatelje krvi te zbog toga mora ukazati na važnost rješavanja sudbine Imunološkog zavoda. Prikupljena krv u Hrvatskoj, odnosno plazma čijom se obradom bavi Imunološki zavod, najzdravija je u Europi – poručili su u Crvenom križu i dodali da je u našoj krvi četiri puta manje krvlju prenosivih bolesti, od kojih je najpoznatiji AIDS, nego u ostatku EU.

- To znači da imamo zdrave darivatelje. Takvu blagodat ne smijemo prepustiti isključivo gospodarskom interesu – istaknuo je dr. Josip Jelić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa. Dodaje da bi uvozom krvnih derivata potencijalno bili izloženi zarazama i drugim krvno prenosivim bolestima zbog čega apeliraju da se sustav dobrovoljnog darivanja krvi u Hrvatskoj mora očuvati radi zdravlja svih građana.

- Budući da takvo rješenje nudi Visia Croatica, Hrvatski Crveni križ im pruža podršku te ovim putem poziva sve svoje članove, dobrovoljne davatelje krvi i sve ljude dobre volje u Hrvatskoj da podrže ovu inicijativu – stoji u njihovu priopćenju. Najavili su da će i sam dr. Jelić te potpredsjednik Crvenog križa Robert Markt u četvrtak osobno uplatiti uloge u Visia Croatici zajedno s drugim darivateljima krvi. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • odlucni 08.04.2015.

    Imamo najzdraviju krv a najbolesniji u krvi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare