To je to što me zanima!

"I Jakovina je dobio poticaje, a uzgojem višanja se nije bavio"

Nisam korisnik poticaja, niti je to moja tvrtka. Sredinom 90-tih moja je obitelj bila vlasnik voćnjaka, ali on više nije u našem vlasništvu, brani se ministar T. Jakovina
Vidi originalni članak

Antun Janković, voćar iz Kruševice kod Slavonskog Broda, tvrdi kako je i ministar Tihomir Jakovina dobio iz državnog proračuna 60.000 kuna poticaja za sadnju višanja. Janković je rekao da je Jakovina prije osam godina dobio poticaj za zemlju od pet hektara, ali da se uzgojem višanja nikad nije bavio.

- Budući da je Jakovina imao poljoprivrednu trgovinu, uvezao je sadnice iz Srbije i posadio ih. Međutim, nikada ih nije obrezao, pokosio, ni prskao. Nijedan kilogram višanja nitko tamo nije nabrao, a pet hektara je velika površina. U normalnoj proizvodnji ondje se može nabrati 10 vagona višnje. To je 350.000 kuna. Ogromna površina koja je upropaštena! - rekao je Janković za Večernji list. Ogorčen je jer je i on iste godine tražio poticaj, ali ga nije dobio.

Ministar Jakovina odbacio je Jankovićeve optužbe.

- Nisam korisnik poticaja, niti je to moja tvrtka. Sredinom 90-tih moja je obitelj bila vlasnik voćnjaka, ali on više nije u našem vlasništvu - rekao je kratko Jakovina. No, početkom godine je u intervjuu za Večernjak izjavio kako je njegova obitelj krajem 90-tih i sama bila korisnik poticaja za voćnjak.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu

Idi na 24sata

Komentari 169

  • dahhmal 27.02.2012.

    Zna uzeti lovu ali ministarski posao mu baš ne ide kad se čudi kaj mora rješavati probleme mljekara za njega je najbolje da se makne i pusti sposobne ljude da rade.

  • eurofob 27.02.2012.

    Min.Jakovina umjesto da stiti interese seljaka za sto u svijetu i postoje ministarstva ,on glumi nedodirljive .Milanovic ga je trebao postaviti za ministra policije covjek bi bio idealan.Lopovi svi od reda ali i podobni .

  • zdrawe 26.02.2012.

    da da, naravno da niste vise vlasnici..dali ste novom vlasniku i taj poticaj dali kod kupnje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare