To je to što me zanima!

Vatra i na Marjanu: 'Gorjela je šuma, požar je pod kontrolom'

Požar je izbio u 19,36 sati na vrhu Marjana, Telegrinu. Na terenu se nalazi sedam postrojbi i 40 vatrogasaca s 15 vozila. Izgorjela je gusta borova šuma, no još se ne zna o kolikoj se površini radi...
Vidi originalni članak

Pola sata nakon što je u splitskoj Park šumi Marjan izbio požar vatrogasci su ga u utorak navečer stavili pod nadzor a na terenu će ostati do jutra, doznaje Hina od  dozapovjednika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita Zorana Radunića.

Požar je izbio u 19,36 sati na vrhu Marjana, Telegrinu. Na terenu se nalazi sedam postrojbi i 40 vatrogasaca s 15 vozila. Izgorjela je gusta borova šuma, no još se ne zna o kolikoj se površini radi.

"Požar smo stavili pod kontrolu. Vatra je izbila na samom vrha Park šume, na Telegrinu, sa sjeverne strane u dijelu koji je udaljen od ceste. Iako u ovim trenucima puše izrazito jaka bura sve smo dobro natopili i držimo požar pod kontrolom", izjavio je Radunić.

Dojava o požaru stigla je u Centar 112  iz Kaštela. Osoba je rekla kako vidi plamen negdje u području plaže Prva voda nakon čega su alarmirane vatrogasne snage koje su u rekordno brzom vremenu stigle na teren.

Požar i u Šibeniku

Manji požar večeras je buknuo i na Lozovcu u Šibeniku. 

- Dojavu o požaru zaprimili smo u 19,40 sati, a kako su vatrogasci stigli na vrijeme, ne bi trebalo biti problema - izjavio je dežurni operater u Županijskom centru 112, javlja Šibenski portal.

Gori i na Braču

Oko 20.15 sati buknuo je požar i na otoku Braču. Kako je za Dalmaciju danas rekao predsjednik DVD Selca Tino Štambuk, izgorjelo je oko 2500 kvadratnih metara trave i niskog raslinja. Na terenu je 17 vatrogasaca sa četiri vozila te se očekuje da će uskoro lokalizirati požar. 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • GARFILD 26.09.2018.

    Lipo san reka da baklje triba zabranit

  • Kovalski 26.09.2018.

    pa kako ne mogu shvatiti za isti dan 6 pozara na raznim mjestima. Pa tu bandu treba uhvatiti i dozivotni zatvor da sadi sumu po brdima. Ovi ga nasi uhvate i piroman plati blagu kaznu i puste ga. Koji je to kurcev zakon. Slabo je bilo pozara ljetos pa sada banda hoce da nadoknadi.

  • mihic82 25.09.2018.

    Dragi teoretičari zavjere o piromanima srbima i ne znam kome koji pali.A stcmvar je jednostavna mi smo dosta tupast i samoglav narod koji pali reze kida baca kad hoće i gdje hoće.I sad samo je naletjela bura a ti isti ljudi se ponasaju kao da ne puse tj. oni su najmpametniji neće njima vatra uteci i slicno. I eto pozara i problema

Komentiraj...
Vidi sve komentare