To je to što me zanima!

I. Plevnik: Potopili su brod, ATJ: Spasili smo mu život

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Savski Vuk tvrdi kako Savu poznaje kao svoj dom i da su neprofesionalnošću prouzročili potapanje. Kaže da će tužiti odgovorne što je izgubio brod
Vidi originalni članak

Očajni Ivan Plevnik (66), čiji je brod "Sim pa tam" potonuo u nedjelju kod kluba Brazil u Zagrebu, tvrdi da su specijalci krivi što je izgubio svoje plovilo. Kaže da je Savu poznaje kao svoj dom i da nije bilo opasnosti te da su svojom neprofesionalnošću prouzročili potapanje. Iskusni kapetan Plevnik je na Savi bio još od subote kako bi sačuvao brod od nabujale rijeke, što čini posljednjih 30 godina. Nije ga, kaže, bilo strah vala koji je najavljivan za nedjeljno poslijepodne. Nakon anonimne dojave, na Savu su došli specijalci koji su krenuli helikopterom spašavati Plavnika.
- Molio sam ih da ne lete prema meni, a upozorili su ih i moji prijatelji, no oni nikoga nisu htjeli poslušati - rekao je Savski Vuk za Večernji list. Dodao je kako su ga odveli kao "zadnjeg kriminalca" te ga mokrog pustili da čeka hitnu pomoć u postaji zbog čega promrznuo. Kaže da na brodu nije bilo rupe te da će tužiti odgovorne. U međuvremenu su ga posjetili pripadnici Lučke kapetanije koji će provesti i istragu o nesretnom slučaju.

"BIO JE OPSNOST ZA SEBE I DRUGE"
Pripadnik ATJ-a Lučko, Dražen Pezer kaže da mu je žao zbog toga što je Plevnikov brod potonuo, ali da je on svojim činom ugrozio svoj i tuđe živote.
- Bio je potpuno krivo usidren. A jaka je struja išla točno prema njemu noseći okolno granje te je bilo jasno da moramo djelovati - rekao je Pezer i dodao da je Plevnik odmah reagirao kako bi akcija trajala nekoliko sekundi. Spasili bi, kaže, motore broda koje je on želio izvući van.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • krizbaher 20.09.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

  • pravoglasa 20.09.2010.

    ja ne razumijem, ako čovjek nije htio da ga dignu, šta se petljaju, pa oni su ga potopili, to je čisto ko suza! Niti grane niti opasnosti nije bilo dok se spec. jedinice nisu pojavile, šta ste slijepi?

  • Zeljk0 20.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare