To je to što me zanima!

Prgomet: Ako ćemo se i tući, onda će to biti argumentima...

Vjerujem da ću biti na izbornim listama, Predsjedništvo treba donijeti odluku koja će biti u interesu stranke, a ne naših osobnih ambicija, poručio je Prgomet
Vidi originalni članak

Drago Prgomet u utorak u 11 sati u Šibeniku dao je izjavu za medije. Prgomet  je prihvatio poziv Andreja Plenkovića da se vrati u HDZ.

- Mogu slobodno reći, nastavio sam tamo gdje sam stao prije nekoliko godina. Poziv gospodina Plenkovića i prvi koraci koje je učinio kao novi predsjednik stranke jasno govori da će se HDZ profilirati kao stranka koja je otvorena za sve. Nitko nije suvišan i svatko je dobro došao tko će graditi tu stranku i državu Hrvatsku na temeljima međusobnog povjerenja, dijaloga. A ako ćemo se tući, tući ćemo se argumentima, činjenicama, a nikako ideološkim sukobima - rekao je Prgomet. 

Dodao je da ako nešto Hrvatskoj treba, to je mir i stabilnost. 

'Vjerujem da ću biti na listama i da će HDZ dobiti ove izbore'

- Vjerujem da ću biti na izbornim listama, Predsjedništvo treba donijeti odluku koja će biti u interesu stranke, a ne naših osobnih ambicija - poručio je Prgomet i dodao: 'Najvažnije je dobiti izbore, a duboko sam uvjeren da će Hrvatska demokratska zajednica ove izbore dobiti. Nakon toga će se razgovarati. U ovom trenutku je važno poslati jasnu poruku da novo vodstvo HDZ-a okuplja svoje bivše i sadašnje članove, želi graditi državu u kojoj ćemo konačno prestati voditi ratove svojih očeva, a početi razmišljati kako i od čega će živjeti naša djeca'.

- Želio bih demistificirati onaj jedan sastanak. Rekao sam na tom sastanku gospodinu Milanoviću: 'Nećete biti naš kandidat za premijera Hrvatske'. Danas to isto poručujem: Zoran Milanović neće biti hrvatski premijer! - kaže Prgomet.

Na pitanje na kojoj bi izbornoj listi volio biti, Drago Prgomet odgovara: "Razgovaralo se o više izbornih jedinica. I Slavoniji, Zagrebu.. U Slavoniji sam bio dugo, u ratu, tamo sam radio, moja obitelj je porijeklom od tamo i tamo sam krenuo u prve političke korake. U Zagrebu sam na zadnjim izborima osvojio velik broj preferencijalnih glasova, što na određen način govori o stavu mojih sugrađana. U Zagrebu i radim, vodim kliniku. Ostavljam stranci da odluči što je najbolje."

Pogledajte video:

Podsjetimo, na sjednici Visokog suda časti HDZ-a u ponedjeljak su donijeli odluku da se Drago Prgomet i Milan Kujundžić vrate u stranku. 

- Da, vraćam se u HDZ. Danas, ili najkasnije sutra, to ću službeno i potpisati. U politici trebaju biti ljudi koji su se dokazali u nekom životnom području, bilo da je to poljoprivreda ili medicina, a ne isprazni likovi koji nikad nisu ništa radili, a pred kamerama misle da su jako važni. Moj povratak u HDZ je bio lagan, jer je novi predsjednik stranke čovjek koji okuplja ljude za koje misli da mogu pomoći u kreiranju hrvatske budućnosti te koji traži rješenja kako izvući Hrvatsku iz duboke krize – rekao je u ponedjeljak Kujundžić.

Iako su mediji ovih dana navodili, pozivajući se na izvore bliske Plenkoviću,  kako bi se o povratku u stranku trebalo razgovarati i s nekadašnjom predsjednicom HDZ-a Jadrankom Kosor, ona je rekla da je nitko u vezi s time nije kontaktirao.

Idi na 24sata

Komentari 148

  • liliana 04.08.2016.

    Po mom sudu loš potez Plenkovića.Bolje da je vrati Jadranku Kosor.Prgomet baš nema puno morala,koliko stranaka je u pet dana promijenio.

  • liliana 04.08.2016.

    Po mom sudu loš potez Plenkovića.Bolje da je vrati Jadranku Kosor.Prgomet baš nema puno morala,koliko stranaka je u pet dana promijenio.

  • liliana 04.08.2016.

    Nisi baš vjerodostojan,trčao si amo tamo,ne sviđaš mi se.

Komentiraj...
Vidi sve komentare