To je to što me zanima!

I šnaucere kradu, zar ne? 'Našli smo Zaru, žena je pričala da ju je udomila, ali ipak ju je vratila'

OTIMAČICA Manje od minute trebalo je nepoznatoj ženi sa snimke da ispred trgovine u zagrebačkoj Ilici odveže Zaru i doslovno je odvuče. Pronašli su je nakon pet dana u centru
Vidi originalni članak

Zara! Bilo je dovoljno samo da Zagrepčanin Igor u srijedu u centru Zagreba zazove svog psa, kojeg je u tom trenutku šetala neka njemu nepoznata žena, da ljubimac “poludi” od sreće.

Odmah je potrčala k vlasnicima, od kojih su je nasilno odveli 5. ožujka.

POGLEDAJTE VIDEO: Zara se napokon vratila kući!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, tog dana društvenim mrežama kružila je fotografija šnaucera starog 10 mjeseci koji je ukraden ispred jedne trgovine u zagrebačkoj Ilici, blizu Instituta za tumore.

- Ostavila sam je vezanu i više je nije bilo. Odmah sam to prijavila policiji, a uvečer su nas pozvali na prepoznavanje. Na snimci videonadzora vidi se kako žena u minuti doslovno odvlači našeg psa - kaže nam Zarina vlasnica Branka, kojoj su od tada stizale dojave o viđenim šnaucerima.

Svaki pas je sumnjiv 

- Javljali su da su ga vidjeli na Europskom trgu i mi smo stalno kružili ulicama ne bismo li ga pronašli. Na kraju su ga spazili i vratili uz pomoć poznatog podvodnog fotografa Marjana Radovića, koji je tog dana šetao centrom sa svojim šnaucerom.

- Dok sam prolazio gradom, ljudi bi stali do mene i dobacivali mom psu Zara, Zara. Znao sam za slučaj i morao sam pojašnjavati da to nije taj pas. U jednom trenutku prišao mi je gospodin Igor i odlučio sam prošetati s njim centrom - ispričao je Radović. Odjednom je pred njih u Jurišićevoj došetala žena u skupoj odjeći s dva psa. Jedan od njih je bio Zara, koja je prišla Radovićevu psu i pravom vlasniku.

HOROR U SRBIJI Psi izgrizli 4-godišnjeg dječaka, preminuo je na putu do bolnice

- Žena je govorila slavenskim naglaskom, ruskim ili ukrajinskim. Pričala je čudne priče, od toga kako ga je udomila iz udruge za životinje, da je pronađen izgrizen i slično. Na kraju nam ga je vratila - rekla je vlasnica Branka.

Zara u tom trenutku nije imala svoju ormu i povodac, a na pitanje gdje su oni nepoznata žena spremno im je i to donijela. Sve i dalje istražuje policija.

Godišnje nestane 400 životinja 

Inače, Info centar Dumovec 2020. primio je oko 400 dojava građana o potragama za psima i mačkama.

- Riječ je o 247 pasa i 150 mačaka. Većina tih životinja je pobjegla tijekom šetnje ili iz svojih domova, no neki su psi i ukradeni. Takvih je, prema dojavama, desetak godišnje. Ciljano se kradu čistokrvni psi kako bi ih se preprodalo, no ima i slučajeva da pasmina nije važna. Znamo za jednu sugrađanku iz zapadnog dijela grada koja zna uzeti psa na povodcu ispred trgovina pa ih nakon očitanja čipa pusti - kazao nam je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrt u Zagrebu, u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Idi na 24sata

Komentari 111

  • Neželjeno korisničko ime 14.03.2021.

    Hrvatski je pričala slavenskim naglaskom....

  • ivana18_2 12.03.2021.

    Presretna sam što se vratio svojoj obitelji, srce drago ❤️❤️❤️🙏

  • holiday 11.03.2021.

    Nema sanse da se neko prilblizi mom psu a kamoli pokusa ukrast, lijepo bi se proveo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare