To je to što me zanima!

I u krizi bilježi rast: S okolišem u EU povezano 20 mil. poslova

Održivi razvoj Hrvatske je naša budućnost, rekao je Zmajlović na radionici za studente u sklopu projekta Poslovnog dnevnika 'Hrvatska pamet Hrvatskoj'
Vidi originalni članak

Istraživanja pokazuju da su zanimanja budućnosti vezana upravo za segment zaštite okoliša. Prema podacima Europske komisije više od 20 milijuna poslova u Europi već je povezano s okolišem, a taj sektor i u godinama krize bilježi rast. Zato je naše strateško opredjeljenje održivi razvoj Hrvatske temeljen na ekonomiji koja je zelena, niskougljična, prilagodljiva klimatskim promjenama te učinkovita u upotrebi resursa - poručio je  Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša i prirode, na trećoj radionici za studente 'Održiva Hrvatska' koju je, u sklopu projekta 'Hrvatska pamet Hrvatskoj', organizirao Poslovni dnevnik u suradnji s partnerima.

Ministar je naglasio da je nužno omogućiti gospodarski rast koji će se temeljiti na održivom korištenju prirodnih resursa i vrijednih sirovina, cirkularnoj ekonomiji. Kako kaže Zmajlović, primjena temeljnih načela cirkularne ekonomije osigurava čist i zdrav okoliš, veću kvalitetu života građana i čini dobro za gospodarstvo. Područje energetske učinkovitosti ima veliki potencijal za rast i razvoj te otvaranje novih radnih mjesta za visokoobrazovane i to kroz kroz razvoj modernih tehnologija i inovacije.

- Održivi razvoj Hrvatske nema alternative. To je naša budućnost. To je i vaša budućnost. Upravo vas, mladih stručnjaka, kojima se otvara prilika da iskoristite svoja znanja i vještine u brojnim sektorima čiji razvoj omogućavamo - zaključio je ministar Zmajlović, a prenosi Poslovni dnevnik.

Studentima se prezentacijom Svena Müllera, direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, željela približiti energetska učinkovitost koja predstavlja temelj održivog energetskog razvoja te ih se zainteresirati i pokazati im primjere dobre prakse iz područja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • ivan_horvat 20.04.2015.

    ovaj decko ne zna razvrstat otpad!!! siguran sam!!

  • brzi123 17.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Cyber Troll 17.04.2015.

    Ako ovo čitaš pročito si jer to je sve nema više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare