To je to što me zanima!

'I u Požarevcu se promijenila vlast, a u Rijeci nije 70 godina'

Obersnel je sebe poistovijetio s gradom Rijekom, a naša hrvatska Rijeka nije isto što i on. Što Riječani misle o njegovoj vladavini mogli smo vidjeti danas, rekao je Hasanbegović
Vidi originalni članak

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović odgovorio je u ponedjeljak navečer u Dubrovniku riječkome gradonačelniku Vojku Obersnelu rekavši kako mora korigirati svoju raniju izjavu ''jer se čak i u Požarevcu promijenila vlast'', a u Rijeci, ustvrdio je, vlast se nije promijenila "ne 20 nego 70 godina". 

Riječi gradonačelnik Veljko Obersnel (SDP) izrazio je ranije u ponedjeljak  žaljenje što predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nije reagirao na izjavu Zlatka Hasanbegovića kako se ''na prostoru bivše Jugoslavije u samo tri grada vlast nije promijenila od 1945. godine, i to u Rijeci, Tuzli i Požarevcu, gdje je rođen Slobodan Milošević'', te ustvrdio je kako "Hasanbegović bezočno napada Rijeku i vrijeđa cijeli grad zato što je sklon drukčijoj političkoj opciji od njegove". 

- Mogu se samo korigirati, ne radi se o tri mjesta, radi se o dva mjesta jer se i u Požarevcu prije nekoliko mjeseci promijenila vlast. Nisu tri grada, već samo dva. Gospodina Obersnela je zaboljela istina, on je sebe poistovijetio s gradom Rijekom, a naša hrvatska Rijeka nije isto što i Vojko Obersnel. Što Riječani misle o vladavini Vojka Obersnela mogli smo vidjeti danas - rekao je Hasanbegović. 

Dodao je kako, za razliku od Obersnela, "slobodno šećem i gradom Rijekom i gradom Zagrebom i bilo kojim mjestom u Republici Hrvatskoj. Nitko sebe u ovoj zemlji ne može poistovjetiti sa samom zemljom ili gradom. Birači nisu ludi i znaju prepoznati istinu''.  

Na molbu za komentar navoda kako je ''napao Rijeku'', Hasanbegović je izjavio "kako nije napao Rijeku već konstatirao notornu činjenicu".  

- Tamo se vlast nije promijenila, ne dvadeset nego 70 godina i to ništa ne govori o gradu Rijeci već govori o komunističko stranačkim prilikama tamo. U bilo kojemu gradu u kojemu demokracija ne može do kraja zaživjeti i u kojemu građani nemaju uvjete do kraja iskazati svoju volju upravo zbog klijentelizma i trgovačke naravi politike, već moraju glasovati u ozračju straha i kalkulacije hoće li time biti kažnjeni njihovi interesi, može li se u jednom gradu dobiti posao ili ne može ako nisi član jedne stranke... - istaknuo je Hasanbegović. 

- Ono što vrijedi za Rijeku vrijedi jednako za Zagreb, Split, Dubrovnik ili bilo koji drugi grad u Republici Hrvatskoj. Gospodin Obersnel pustio je dimnu zavjesu parola i floskula iza koje želi sakriti istinu koju sam izrekao i koja ga je očigledno zaboljela. Ali istina boli - izjavio je Zlatko Hasanbegović koji je u Dubrovniku bio na otvorenju izložbe o nedavno završenoj milijun i pol kuna vrijednoj obnovi spomenika kulture nulte kategorije - Velike Onofrijeve fontane.

Idi na 24sata

Komentari 398

  • ina67 08.09.2016.

    Koliko znamo u nekim krajevima , Slavonija, Dalmacija, već se 25 godina nije promijenila vlast pa n itko ne proziva.

  • OliveraPucar 06.09.2016.

    Hasanbegovica za premijera al pozarevca...

  • kozaribok 06.09.2016.

    Znači Adminu ne smeta kad zuluf 52 gore u komentaru Hasanbegovića naziva ,citiram,smeće Ustaško.Pa Admine .....ti materina,kad ja napišem za Vučića da je Četnik,što i je poštuješ me u roku od 5 minuta

Komentiraj...
Vidi sve komentare