To je to što me zanima!

I u Sudanu prosvjeduju protiv režima: Ozlijeđeno petero ljudi

Prosvjedi su eskalirali na dan objave prvih potpunih rezultata referenduma u Južnom Sudanu, koji potvrđuju podjelu zemlje, što sjever zemlje pak vrlo teško prihvaća
Vidi originalni članak

Više stotina Sudanaca prosvjedovalo je u nedjelju na ulicama Kartumu protiv predsjednika Omara el-Bešir, unatoč velikog broja policijskih snaga. Nekoliko desetaka ih je uhićeno, a predsjednik je smijenio rektora sveučilišta. Oporba navodi da je petero ljudi ozlijeđeno.

Prosvjedi su eskalirali na dan objave prvih potpunih rezultata referenduma u Južnom Sudanu, koji potvrđuju podjelu zemlje, što sjever zemlje teško prihvaća. U Kartumu su stotine mladih prosvjedovale blizu predsjedničke palače i skandirale: "Želimo promjenu", "Ne visokim cijenama". Na medicinskom fakultetu policija je pokušala spriječiti izlazak oko 300 prosvjednika iz kampusa. Oni su se uspjeli probiti na ulice uz povike "Revolucija protiv diktature", a policija ih je napala pendrecima.

Tisuću prosvjednika okupilo se i u gradu Omdurmanu, ispred Islamskog sveučilišta, skandirajući slogane protiv predsjednika Bešira. U istom gradu se pred drugim sveučilištem okupilo oko 500 studenata izvikujući iste slogane.

U gradu El-Obeid, 600 km zapadno od Kartuma policija je upotrijebila suzavac kako bi rastjerala 600 prosvjednika koji su defilirali središtem grada tražeći promjenu režima.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • bosnia_80 31.01.2011.

    vidjela žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu :)

  • mcrae21 31.01.2011.

    Jug, jug javi se...

  • 25sat 31.01.2011.

    NIje vani baš vrijeme za prosvjede, kad je temperatura nekoliko ispod nule, a što se tiče ovih turskih sranja od serija, nije mi jasno kako netko uopće može tako šta gledat, to je čisti teror od strane medija ! Dobili iz Karitasa nekoliko šlepera tih sapunica i po cijele dane, na svim programima nemaš šta pametno pogledati, a onda petkom ili subotom uvečer istovremeno 2-3 dobra filma !

Komentiraj...
Vidi sve komentare